Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Festivals i mostres de cinema i vídeo
Activitat
Fitxa anterior 1 de 2 Fitxa següent
DocsBarcelona 2017. Festival Internacional de Cinema Documental

CCCB i Aribau Club (Barcelona)
Del 18 al 28 de maig
DocsBarcelona és un festival reconegut internacionalment i obert als professionals d'arreu que venen a presentar les seves pel·lícules i els seus projectes. S'hi donen cita els millors documentals nacionals i internacionals als quals el públic no podria accedir d'una altra manera. És l'altaveu per al talent local, que hi troba el marc idoni per a presentar les seves obres a Catalunya.

Aquesta és la vintena edició de DocsBarcelona, 20 anys de mirades inquietes al món. El festival s'inaugura el 18 de maig amb Amazona i finalitza el 28 de maig amb La Chana. Per celebrar dues dècades d'història es dobla la durada del festival, s'incrementa el nombre de projeccions i s'amplia el palmarès.

La Secció Oficial inclou 38 títols a competició, distribuïts en tres seccions: Panorama, una selecció dels documentals més recents i rellevants de l'escena internacional, Latitud, reservada a produccions d'Espanya, Portugal i Amèrica Llatina, i What the Doc?, una nova finestra a títols més arriscats i innovadors.

Aquest any, les projeccions es divideixen en temàtiques relacionades amb:

Una mirada inèdita i valenta. Gràcies al compromís dels documentalistes, el festival s'aproparà amb una nova mirada als conflictes de Colòmbia, Síria o Somàlia, a les bambolines de dos casos judicials que han colpit el món (Hacking Justice i The Promise), a les fàbriques tèxtils de l'Índia o a les noves veus del periodisme d'investigació. En tots aquests casos, el documental ofereix una mirada inèdita a partir d'un material únic i excepcional, i esdevé un testimoni valent dels nostres temps.

La mirada de les dones. Aquest any DocsBarcelona inaugura i clausura la seva programació amb dues pel·lícules dirigides per dones. A més, prop del 50% de les pel·lícules que conformen la vintena edició estan dirigides o co-dirigides per dones. El divendres 26 de maig a les 17.30 h es fa una taula rodona oberta al públic amb cinc dones directores: Debra Zimmerman, Roser Corella, Bobbi Jo Hart, Lucija Stojevic i Clare Weiskopf, que aprofundirà en les noves direccions i perspectives del cinema documental. A més d'Amazona i La Chana, cinc títols de la programació giren al voltant de temàtiques femenines. Fallen Flowers, Thick Leaves, Jericó, Siberian Love, Madame Saïdi i Girasoles de Nicaragua.

Les relacions paterno-filials. La relació entre pares i fills, una temàtica universal que ens interpel·la a tots, també té una destacada presència en la programació d'aquesta edició del festival. Experiències d'infància, les fronteres entre la llibertat i la responsabilitat en la criança, el poder de l'amor o els mètodes educatius alternatius: In loco parentis, You have no idea how much I love you, L'hora dels deures (Deux Cancres), Life to come, Al otro lado del muro i Sasha.

Consulteu la programació a l'enllaç "Projeccions del festival"

Dates
Del 18/05/2017 al 28/05/2017
Llocs de celebració
 Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Auditori i Sala Teatre
C. de Montalegre, 5
Tel. 93 3064100
Barcelona (Barcelonès)
Web del CCCB
info@cccb.org

 Aribau Club
Gran Via de Les Corts Catalanes, 565
Tel. 93 2159570
Barcelona (Barcelonès)
Entitat organitzadora
Parallel 40


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya