Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Cicles de cinema a la Filmoteca: febrer 2017

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
De l'1 al 28 de febrer
··· Biblioclub Filmoteca ···
Fins al 31 de maig
Diuen que fer la Revolució consisteix en tornar a posar al seu lloc coses molt antigues però oblidades. Hem oblidat les sessions de cine-fòrum?

··· Centenari de Jean Rouch: antropologia i cinema ···
Del 10 al 17 de febrer
Nascut a París el 1917, Jean Rouch va consagrar la seva vida a l'etnologia i el cinema. Captivat per la bellesa de Nanook of the North des de la infantesa, es va iniciar en el setè art el 1947. El seu tema predilecte va ser l'Àfrica tradicional, codificada en els seus mites i ritus seculars, però tampoc no es va oblidar de retratar l'Àfrica descolonitzada que ha heretat el model cultural occidental.

··· Cinc anys al Raval ···
19, 20 i 21 de febrer
Fa cinc anys la Filmoteca inaugurava la nova seu del Raval. Va anar precedida d'una llarga espera, però ara és hora de fer-ne un primer balanç. I el fa amb el seu llenguatge: el cinema. Una programació especial servirà no només per afirmar que som el que veiem, sinó per exhibir la nostra identitat: el passat i el futur del cinema vistos des d'una òptica cultural i patrimonial sempre presidida per la diversitat cultural.

··· Clàssics d'ahir i de demà ···
Des del 19 de febrer fins al 30 de juny
Sovint els grans clàssics, abans de ser-ho, van suposar una ruptura. I moltes vegades encara conserven part d'aquests valors "rupturistes". El cinema ha volgut tenir "acadèmia" abans de tenir normes, de la mateixa manera que és un llenguatge sense llengua.

··· DJ de cinema ···
Fins a l'1 de juliol
El cinema mut i la música electrònica es tornen a trobar a la sala Chomón. Dues arts capdavanteres a l'hora de congregar masses. Una al segle XX, l'altra al XXI. Un diàleg més enllà del temps.

··· Els millors films de l'any 2016 ···
Fins al 16 de febrer
L'any 2004, la Filmoteca de Catalunya va programar per primera vegada "Els millors films de l'any". Llavors ho feia amb la col·laboració d'una sola publicació, i ara proposa una selecció resultant de les opinions -obtingudes gràcies a una votació- de la gent que escriu de cinema en diferents mitjans de comunicació de Catalunya.

··· Escriptors de capçalera ···
Fins al 28 de març
Escriptors i pel·lícules. Cada mes, un escriptor presenta la seva pel·lícula de referència, l'obra que més l'ha marcat o, simplement, la seva obra cinematogràfica predilecta. Escriptors -i pel·lícules- de capçalera.

··· Future Shorts ···
Fins al 9 de març
Cada trimestre, la mostra internacional de curtmetratges Future Shorts arriba puntual a les sales de la Filmo. Les sessions trimestrals inclouen films premiats a diversos festivals de curtmetratges d'arreu del món.

··· Gelatina dura: la cara oculta de la Transició ···
Fins al 28 de febrer
Dues projeccions acompanyen i complementen l'exposició "Gelatina dura. Històries escamotejades dels 80", que es pot veure al MACBA fins al 19 de març i en la qual es qüestionen, des d'una perspectiva actual, les poliítiques culturals a Espanya durant la Transició.

··· Maria de Medeiros, el somriure més dolç ···
Fins al 2 de març
L'escriptor i filòsof Stéphane Zagdanski es va creuar un dia amb un somriure en un bar de París. No va identificar la noia, però la dolçor d'aquells llavis i aquells ulls va quedar impresa a la seva memòria.

··· Per amor a les arts ···
Fins al 25 de juny
Després de quatre anys i més de cent-vint títols projectats, el cicle impulsat per la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya amplia el focus més enllà de les relacions entre cinema i pintura.

··· Per un cinema impossible. Documental i avantguarda a Cuba (1959-1972) ···
Des del 3 de febrer fins al 15 de març
El moviment documental cubà sorgit a l'entorn de la Revolució castrista és un episodi de l'avantguarda cinematogràfica habitualment ignorat.

··· Sessions especials ···
Fins al 28 de març
Sessions úniques, preestrenes, films que la Filmo vol recuperar, ocasions especials, aniversaris...

··· Vicis de Filmoteca ···
Fins al 30 de juny
Amb disset anys en antena -es va emetre per primer cop l'octubre de 1999-, el programa de Radio 3 El séptimo vicio és un dels espais més veterans dedicats al cinema de l'espectre radiofònic espanyol.Aquesta informació s'ha actualitzat el 31 de gener de 2017, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu l'enllaç "Detall de la programació").

Dates
De l'01/02/2017 al 28/02/2017
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya