Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Font de les imatges: www.filmoteca.cat
Cicles de cinema a la Filmoteca: març 2017

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
De l'1 al 31 de març
··· 1917-2017: dels Romanov a Putin ···
Des del 7 de març fins al 31 d'octubre
Aquest mes de març la Filmo comença un cicle de més de seixanta títols -molts dels quals són inèdits entre nosaltres- amb els que proposa un recorregut per la història dels darrers cent anys de Rússia. El títol, "1917-2017: dels Romanov a Putin", ja indica que el cicle no es limita a l'aparició, la consolidació i caiguda de l'Homo sovieticus de què parla Svetlana Aleksiévitx.

··· Biblioclub Filmoteca ···
Fins al 31 de maig
Diuen que fer la Revolució consisteix en tornar a posar al seu lloc coses molt antigues però oblidades. Hem oblidat les sessions de cine-fòrum?

··· Clàssics d'ahir i de demà ···
Fins al 30 de juny
Sovint els grans clàssics, abans de ser-ho, van suposar una ruptura. I moltes vegades encara conserven part d'aquests valors "rupturistes". El cinema ha volgut tenir "acadèmia" abans de tenir normes, de la mateixa manera que és un llenguatge sense llengua.

··· DJ de cinema ···
Fins a l'1 de juliol
El cinema mut i la música electrònica es tornen a trobar a la sala Chomón. Dues arts capdavanteres a l'hora de congregar masses. Una al segle XX, l'altra al XXI. Un diàleg més enllà del temps.

··· Els millors films de l'any 2016 ···
Fins al 31 de març
L'any 2004, la Filmoteca de Catalunya va programar per primera vegada "Els millors films de l'any". Llavors ho feia amb la col·laboració d'una sola publicació, i ara proposa una selecció resultant de les opinions -obtingudes gràcies a una votació- de la gent que escriu de cinema en diferents mitjans de comunicació de Catalunya.

··· Escriptors de capçalera ···
Fins al 28 de març
Escriptors i pel·lícules. Cada mes, un escriptor presenta la seva pel·lícula de referència, l'obra que més l'ha marcat o, simplement, la seva obra cinematogràfica predilecta. Escriptors -i pel·lícules- de capçalera.

··· Germans Dardenne, el que queda d'Europa ···
Des de l'1 de març fins al 30 d'abril
Europa, o millor dit la Unió Europea, era un projecte que defensava un model social propi. La crisi i l'èxit de les tesis desreguladores posen en perill la seva supervivència.

··· In memoriam: Debbie Reynolds i Joan Potau ···
Del 3 al 18 de març
Tot just l'endemà de la mort de Carrie Fisher, a finals de desembre del 2016, vam rebre la notícia de la defunció de la seva mare, Debbie Reynolds.

··· Mostra de cinema romanès 2017 ···
Des del 22 de març fins al 21 d'abril
Un any més, el cinema romanès arriba a la Filmoteca per mostrar el bon estat de forma que ja ha lluït en festivals d'arreu del món. El cineasta Bogdan Mirica inaugura el cicle amb Câini, premi FIPRESCI en la secció "Un certain regard" del Festival de Cannes.

··· Per amor a les arts ···
Fins al 25 de juny
Després de quatre anys i més de cent-vint títols projectats, el cicle impulsat per la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya amplia el focus més enllà de les relacions entre cinema i pintura.

··· Per un cinema impossible. Documental i avantguarda a Cuba (1959-1972) ···
Fins al 13 de març
El moviment documental cubà sorgit a l'entorn de la Revolució castrista és un episodi de l'avantguarda cinematogràfica habitualment ignorat.

··· Sessions especials ···
Fins al 28 de març
Sessions úniques, preestrenes, films que la Filmo vol recuperar, ocasions especials, aniversaris...

··· Un artista pop: Antoni Padrós ···
Del 9 al 24 de març
Cicle de dues projeccions, a la sala Laya, per complementar l'exposició inaugurada el 9 de febrer "Antoni Padrós. Pertorbador de consciències", un muntatge que recull els diversos aspectes de l'obra polifacètica de l'artista egarenc.

··· Vicis de Filmoteca ···
Fins al 30 de juny
Amb disset anys en antena -es va emetre per primer cop l'octubre de 1999-, el programa de Radio 3 El séptimo vicio és un dels espais més veterans dedicats al cinema de l'espectre radiofònic espanyol.Aquesta informació s'ha actualitzat l'1 de març de 2017, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu l'enllaç "Detall de la programació").

Dates
De l'01/03/2017 al 31/03/2017
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya