Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Arts visuals - Fotografia
Tipus d'acte: Exposicions i instal·lacions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Exposició "All our yesterdays: la vida a través de l'objectiu dels primers fotògrafs d'Europa (1839-1939)"

Arxiu Nacional de Catalunya-ANC (Sant Cugat del Vallès)
Des del 9 de juny 2017 fins al 15 de gener 2018
L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) acull l'exposició "All our yesterdays: la vida a través de l'objectiu dels primers fotògrafs d'Europa (1839-1939)", que presenta una selecció d'imatges de la quotidianitat europea a través de la mirada dels fotògrafs dels primers 100 anys de la fotografia.

La mostra és una gran oportunitat per descobrir com es vivia en una Europa molt diferent de la que coneixem avui dia, que va experimentar canvis profunds fins que es va imposar una nova realitat, la de les màquines i la indústria. Entre les moltes innovacions d'aquell període hi ha la fotografia, un nou mitjà capaç de capturar la vida quotidiana al ritme de les seves evolucions. Les habilitats d'aquells primers fotògrafs no van ser prou apreciades en el seu moment, tot i que enregistraren l'existència amb un detall precís i ocult que només ara es pot valorar realment, quan s'ha posat perspectiva a com vivíem aleshores.

Aquesta exposició és el resultat del projecte EuropeanaPhotography (acrònim d'EUROPEAN Ancient PHOTOgraphic vintaGe repositoRies of digitAlized Pictures of Historic qualitY), en què han participat 19 socis de 13 països diferents. Entre els anys 2012 i 2015, diverses empreses privades i administracions públiques d'arreu d'Europa, arxius fotogràfics públics i privats, museus, universitats, i agències fotogràfiques comercials, es van unir en aquest projecte, cofinançat per la Comissió Europea, i van constituir un consorci coordinat per l'Institute for Cultural Studies de la Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica) amb l'objectiu de seleccionar, digitalitzar i donar a conèixer una selecció representativa d'imatges amb valor històric, cultural i artístic corresponents als primers 100 anys de la fotografia (1839-1939).

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hi va participar com a proveïdor de més de 65.000 imatges pertanyents a les col·leccions de les seves institucions nacionals: Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), de les quals més de 63.000 procedeixen de l'ANC.
Dates
Del 09/06/2017 al 15/01/2018
Horari
De dilluns a divendres: de 9 a 20 h
Lloc de celebració
 Arxiu Nacional de Catalunya (ANC)
C. de Jaume I, 33-51
Tel. 93 5897788
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
Web de l'ANC
anc.cultura@gencat.cat

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya