Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Font de les imatges: www.filmoteca.cat
Cicles de cinema a la Filmoteca: juliol 2017

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
De l'1 al 31 de juliol
··· 1917-2017: dels Romanov a Putin ···
Fins al 31 d'octubre
Des del mes de març la Filmo presenta aquest cicle de més de seixanta títols -molts dels quals són inèdits entre nosaltres- amb els que proposa un recorregut per la història dels darrers cent anys de Rússia. El títol, "1917-2017: dels Romanov a Putin", ja indica que el cicle no es limita a l'aparició, la consolidació i caiguda de l'Homo sovieticus de què parla Svetlana Aleksiévitx.

··· Avui documental ···
Fins al 30 de juliol
El documental és fill de la naturalesa mateixa de la imatge cinematogràfica. Quasi podríem dir-ne que n'és fill natural. Per això, cada setmana "Avui documental" us recordarà aquesta relació privilegiada entre el cinema i la realitat.

··· Bachcelona 2017 ···
Del 21 al 30 de juliol
Les sessions fílmiques del Festival Bach de Barcelona ens permeten assistir als assajos necessaris per afrontar la Missa en si menor, una proposta que connecta amb el concert inaugural del dia 19 i el concert del dia 20, ambdós al Palau de la Música.

··· Clàssics d'ahir i de demà ···
Fins al 30 d'agost
Sovint els grans clàssics, abans de ser-ho, van suposar una ruptura. I moltes vegades encara conserven part d'aquests valors "rupturistes". El cinema ha volgut tenir "acadèmia" abans de tenir normes, de la mateixa manera que és un llenguatge sense llengua.

··· El cinema és fantàstic: 50 anys del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ···
Des del 22 de juny fins al 15 d'octubre
La Filmo celebra el mig segle del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una exposició i un cicle generós que s'estendrà fins al mes de setembre.

··· Escriptors de capçalera ···
Fins a l'11 de juliol
Escriptors i pel·lícules. Cada mes, un escriptor arriba a la Filmo per presentar la seva pel·lícula de referència, l'obra que més l'ha marcat o, simplement, la seva obra cinematogràfica predilecta. Escriptors -i pel·lícules- de capçalera.

··· Ford vs. Hawks ···
Des del 6 de juliol fins al 20 de setembre
Quan a la Filmoteca es fan títols per als cicles que es programen, sovint els cal simplificar, cridar l'atenció. Ford mai no va estar contra Hawks ni Hawks contra Ford. Però representen mirades diferents sobre el mateix país.

··· Fotògrafs de premsa: artista i paparazzo ···
De l'11 al 27 de juliol
La controvertida ètica professional dels fotògrafs de la premsa groga i la rosa, unida al sensacionalisme i la frivolitat inherents a l'interès mediàtic dels seus reportatges, ha contribuït inapel·lablement a la mala fama d'aquest sector periodístic.

··· Future Shorts ···
Fins al 26 d'agost
Cada trimestre, la mostra internacional de curtmetratges Future Shorts arriba puntual a les sales de la Filmo. Les sessions trimestrals inclouen films premiats a diversos festivals de curtmetratges d'arreu del món.

··· La Fundació Josep Carreras i el cinema ···
Fins al 29 de juliol
El 14 de juliol de 1988, el tenor Josep Carreras va crear la fundació que porta el seu nom per ajudar a fer conèixer al món la importància de la leucèmia i altres hemopaties malignes, per contribuir a millorar la qualitat de vida dels malalts, augmentar el nombre de donants i potenciar projectes de recerca científica.

··· Sessions especials ···
Fins a l'1 d'agost
Sessions úniques, preestrenes, films que volem recuperar, ocasions especials, aniversaris...

··· Sex & Sun. Turisme i urbanisme ···
Del 2 al 20 de juliol
El FADfest 2017, el Festival de les Arts i del Disseny, agafa com a eix temàtic el turisme i la Filmoteca se suma a aquesta iniciativa amb un cicle.


Aquesta informació s'ha actualitzat el 6 de juliol de 2017, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu l'enllaç "Detall de la programació").

Dates
De l'01/07/2017 al 31/07/2017
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya