Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Cicles de cinema a la Filmoteca: març 2018

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
Març
··· Americana: Alex Ross Perry ···
Del 2 al 27 de març
Amb només cinc pel·lícules i trenta-tres anys, Alex Ross Perry s'ha convertit en un director de renom dins del nou cinema independent americà.

··· Avui documental ···
Fins al 31 de març
El documental és fill de la naturalesa mateixa de la imatge cinematogràfica. Quasi podríem dir-ne que n'és fill natural. Per això, Avui documental us recordarà aquesta relació privilegiada entre el cinema i la realitat.

··· Carta blanca a Sergi López ···
Des del 13 de març fins al 15 d'abril
Des que el març del 2005 la Filmo li va dedicar un cicle, Sergi López ha actuat en quaranta llargmetratges i ha protagonitzat muntatges teatrals i curtmetratges. Una activitat frenètica sembrada de guardons i reconeixements que certifiquen la qualitat d'un actor completíssim dotat d'una gran varietat de registres que li han servit per donar vida a tipus simpàtics, inquietants o malintencionats.

··· Cinema i psicoanàlisi ···
Fins al 6 de març
De nou torna a la Filmoteca el cicle Cinema i psicoanàlisi. I aquest cop arriba organitzat en dos blocs: el primer, al mes de gener, sota l'epígraf Fantasmagories del desig, i el segon, al febrer, focalitzat en La psicosi al cinema. I com sempre, cada sessió anirà acompanyada d'una presentació i es clourà amb un col·loqui.

··· Els millors films de l'any ···
Fins al 4 de març
Sí, és cert, els films no són atletes en una competició, però la Filmo no pot escapar d'una lògica que atrapa fins i tot festivals que volen semblar lliures de qualsevol contaminació promocional.

··· Future Shorts ···
Fins a l'1 de març
Cada trimestre, la mostra internacional de curtmetratges Future Shorts arriba puntual a les sales de la Filmo. Les sessions trimestrals inclouen films premiats a diversos festivals de curtmetratges d'arreu del món.

··· Homenatge a Javier Coma ···
Del 8 al 27 de març
Fa un any moria a Barcelona Javier Coma. Enrere deixava molts amics -alguns aniran a la Filmoteca a recordar-lo-, un gran nombre de llibres escrits i una concepció democràtica de la cultura nord-americana del segle XX.

··· Ida Lupino, davant i darrere la càmera ···
Fins al 24 de març
Quan ja feia gairebé vint anys que protagonitzava films en tota mena de gèneres, l'estrella Ida Lupino (Londres, 1918 - Los Angeles, 1995) es va adonar que, amb tantes actrius joves emergents i veteranes consagrades, cada cop tenia menys opcions d'interpretar personatges interessants.

··· La Fimo dels més joves ···
Fins al 6 de maig
Cada primer dissabte de febrer, març i abril, la Filmo dedica la programació familiar al públic juvenil d'entre 12 i 16 anys, amb la voluntat d'oferir un punt de trobada perquè els joves puguin compartir la seva passió pel cinema.

··· Les estrenes de la Filmo ···
Fins al 31 de març
Un cicle creat per acollir preestrenes de pel·lícules, sessions especials sovint protagonitzades pels directors o per part de l'equipament tècnic de les pel·lícules que es projecten.

··· Mostra de cinema romanès actual ···
Fins al 6 de març
La irrupció el 2005 en el panorama internacional del film de Cristi Puiu La mort del senyor Lazarescu va donar una embranzida insospitada a les produccions romaneses.

··· Night Movies (per Elisabeth Bronfen) ···
Del 20 al 31 de març
Elisabeth Bronfen (Munic, 1958), professora d'Estudis Angloamericans a la Universitat de Zuric i autora de l'assaig Night Passages (Columbia University Press, 2013), una reflexió sobre la llum, la foscor i els paisatges nocturns en la literatura, la filosofia i el cinema, visita de nou la Filmoteca per exposar la seva visió de la nit al cinema.

··· Per amor a les Arts ···
Fins al 26 de juny 2018
Per segona temporada consecutiva, la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) proposen un cicle de cinema relacionat amb les altres arts.

··· Premis Gaudí i Premis Goya ···
Des del 3 de març fins al 15 d'abril
Enguany, la Filmoteca recupera els films protagonistes dels premis Gaudí i Goya tot projectant-ne els guanyadors.

··· Sessions especials ···
Fins al 28 de març
Sessions úniques, preestrenes, pel·lícules que la Filmo vol recuperar, ocasions especials, aniversaris, etc.

··· Terry O'Neill. El rostre de les llegendes ···
Des de l'1 de març fins al 13 de maig
El fotògraf Terry O'Neill inaugura en persona l'exposició que li dedica la Filmo juntament amb amb un petit cicle sobre fotògrafs de la moda. L'acompanya la comissària de la mostra, Cristina Carrillo de Albornoz.

··· Un travelling pel cinema asiàtic ···
Fins al 30 de juny
La Filmoteca obre una col·laboració especial amb Casa Àsia i la revista digital de referència CineAsia, gràcies a la qual cada dijous podreu descobrir alguns dels títols més importants del cinema oriental, encara un gran desconegut a casa nostra.

··· Visual Phonic: cinema mut amb DJ ···
Fins al 30 de juny 2018
A partir del mes d'octubre, i de nou amb la col·laboració de Visual Phonic, la Filmo reprèn el film del cicle Dj de cinema i presenta, de nou, una sessió mensual dedicada a la projecció de pel·lícules mudes amb una banda sonora composta -i interpretada en directe- per un DJ de referència de la ciutat comtal.


Aquesta informació s'ha actualitzat el 27 de febrer de 2018, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu enllaços).

Dates
De l'01/03/2018 al 31/03/2018
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya