Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cultura tradicional i popular - Fires i festes tradicionals
Tipus d'acte: Festes
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Festa de la Llum a Manresa

Diferents espais
Del 10 de febrer fins al 5 de març
Les Festes recorden uns fets extraordinaris esdevinguts l'any 1345, quan en temps de sequera i malalties la ciutat va decidir construir una sèquia que portés aigua del Llobregat des de Balsareny. Aquesta iniciativa va topar amb la negativa de Galceran Sacosta, bisbe de Vic, a deixar passar la sèquia per les seves terres. Davant la desobediència dels manresans, el bisbe va respondre amb l'excomunió de tota la ciutat. El 21 de febrer de 1345 es va produir el "prodigi": un raig lluminós procedent de Montserrat va entrar al temple del Carme i tots els campanars de la ciutat van començar a repicar tot sols. El bisbe, penedit, va perdonar tots els manresans. Aquests fets es rememoren any rere any el dia 21 de febrer simulant el raig de llum que entrà a l'Església del Carme.

Les festes són possibles gràcies a l'esforç d'un gran nombre d'entitats de la localitat i en aquesta edició la seva administració correspon a l'entitat Fundació Universitària del Bages.

En el marc de la Festa de la Llum 2017 destaquen dues activitats que amb el pas dels anys han adquirit un pes específic important dins la programació de la Festa: la Fira de l'Aixada i la Transèquia.

El programa d'actes, molt extens, inclou concerts, activitats esportives, visites guiades i itineraris, cercavila i correfoc de la llum, portes obertes, activitats infantils i familiars, sardanes, exposicions, teatre, la caminada de la llum (Montserrat-Manresa), la XXa Fira de l'Aixada i el Mercat Medieval de la Llum, la XXXIIa Transèquia (caminada popular Balsareny-Manresa) i moltes altres propostes.

Informació detallada a l'enllaç "Festa de la Llum".
Dates
Del 10/02/2017 al 05/03/2017
Lloc de celebració
 Diferents espais
Manresa (Bages)
Entitats organitzadores
Ajuntament de Manresa . Tel. 93 8782300

Entitats de la localitat

Associació Misteriosa Llum

Club de Tennis Manresa (entitat administradora de l'edició 2016)


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya