Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Divulgació - Història, política i societat
Tipus d'acte: Commemoracions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Any Puig i Cadafalch 2017

Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 17 d'octubre de 1867-Barcelona, 23 de desembre de 1956) és una de les personalitats catalanes més destacades, tant des del seu vessant artístic com a arquitecte modernista, com des del punt de vista polític com a President de la Mancomunitat de Catalunya (1917-1924), entre altres càrrecs de rellevància.

Coincidint amb els 150 anys del seu naixement i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat, durant el 2017 se celebra l'Any Puig i Cadafalch.

La commemoració se centrarà en l'obra arquitectònica, arqueològica o d'historiador de l'art de Puig i Cadafalch, però també en la seva acció política i de govern, des d'on va idear, impulsar i dirigir projectes de gran importància per al país.

Amb motiu de l'Any Puig i Cadafalch, s'organitzaran congressos, exposicions, jornades, seminaris, itineraris i altres activitats. Obrirà la commemoració un gran acte institucional al Palau de la Generalitat, que tindrà lloc al gener de 2017 i en què es presentaran els eixos principals de l'any i els seus continguts.

Entre les activitats previstes, destaquen:

· El "Congrés Puig i Cadafalch, Arquitecte de Catalunya", que se celebrarà a Barcelona i Mataró el mes d'octubre.

· L'exposició "J. Puig i Cadafalch. Arquitectura, història, art i política", coorganitzada pel Museu d'Història de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya.

· Un documental per donar a conèixer la figura polièdrica de l'arquitecte, impulsat pel Departament de Cultura i Televisió de Catalunya.

· Un ampli conjunt d'activitats dedicades a la figura de Puig i Cadafalch organitzades per l'Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració del teixit associatiu de la ciutat: des de les de caire més acadèmic, com conferències i taules rodones, fins a les de caire divulgatiu i ciutadà, com ara espais radiofònics, premis, concurs de fotografia, la ruta turística "El Triangle Modernista", activitats familiars i educatives i tallers.

· També es faran actes a l'estranger, com les jornades commemoratives "J. Puig i Cadafalch i la cultura francesa" a París, o la jornada commemorativa "El curs d'art romànic de J. Puig i Cadafalch a Harvard (1924-1925)", a la Universitat de Harvard.
Dates
De l'01/01/2017 al 31/12/2017
Entitats organitzadores
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Diputació de Barcelona

Diputació de Girona

Diputació de Lleida

Diputacio de Tarragona

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Mataró

Ajuntament de Montblanc


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya