Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Font de les imatges: www.filmoteca.cat
Cicles de cinema a la Filmoteca: gener 2017

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
De l'1 al 31 de gener
··· Avui documental ···
Fins al 31 de gener
El documental és fill de la naturalesa mateixa de la imatge cinematogràfica. Quasi podríem dir-ne que n'és fill natural. Per això, cada setmana "Avui documental" recordarà aquesta relació privilegiada entre el cinema i la realitat.

··· Biblioclub Filmoteca ···
Fins al 31 de maig
Diuen que fer la Revolució consisteix en tornar a posar al seu lloc coses molt antigues però oblidades. Hem oblidat les sessions de cine-fòrum?

··· Centenari de Kirk Douglas ···
Fins al 15 de gener
Issur Danilòvitx Demski, més conegut com a Kirk Douglas, és el que s'anomena un self-made man, un home fet a si mateix que, per assolir la categoria d'estrella del cinema, va haver d'escalar des d'un entorn molt pobre i depriment, tal com confessa en l'autobiografia no debades titulada El fill del drapaire.

··· Clàssics d'ahir i de demà ···
Fins al 30 de gener
Sovint els grans clàssics, abans de ser-ho, van suposar una ruptura. I moltes vegades encara conserven part d'aquest valors "rupturistes". El cinema ha volgut tenir "acadèmia" abans de tenir normes, de la mateixa manera que és un llenguatge sense llengua.

··· Els millors films de l'any 2016 ···
Des del 4 de gener fins al 16 de febrer
L'any 2004, la Filmoteca de Catalunya va programar per primera vegada "Els millors films de l'any". Llavors ho feia amb la col·laboració d'una sola publicació, i ara proposa una selecció resultant de les opinions -obtingudes gràcies a una votació- de la gent que escriu de cinema en diferents mitjans de comunicació catalans.

··· Escriptors de capçalera ···
Fins al 28 de març
Escriptors i pel·lícules. Cada mes, un escriptor presentarà la seva pel·lícula de referència, l'obra que més l'ha marcat o, simplement, la seva obra cinematogràfica predilecta. Escriptors -i pel·lícules- de capçalera.

··· Eugène Green: el cineasta barroc ···
Del 18 al 29 de gener
Eugène Green és un gran enamorat i especialista en el teatre barroc francès. Va traslladar-se del seu EUA nadiu -ell afirma que va néixer a Barbària- a París poc després de fer-ne vint, per fer aprendre als actors francesos a dir correctament els versos de Racine i Corneille. Ell havia descobert com calia fer-ho.

··· Fantasmagories del desig ···
Del 10 al 31 de gener
El desig ens fa veure fantasmes, imaginar-los, desitjar-los. I el cinema és un mitjà ideal per a la cristal·lització de tots aquests fantasmes. A vegades són els dels cineastes, d'altres els dels guionistes i, més rarament, els dels actors. Però acaben sent sempre els dels espectadors. Aquest cicle torna enguany amb nous films que uns experts analitzaran per als espectadors. Sense necessitat de psicòtrops, psicòpates ni psicosis.

··· FLIC - Festival de literatures i arts infantil i juvenil ···
Fins al 31 de gener
La setena edició del FLIC presenta un cicle de pel·lícules que posen de relleu elements molt propis de la literatura, un art que no tan sols fa servir la paraula per explicar, sinó que ho fa també visualment, ajudant a enriquir l'imaginari públic.

··· Identitats creuades: xinesos de pel·lícula ···
De l'11 al 22 de gener
Aquest cicle proposa un recorregut pel cinema de ficció vinculat amb la Xina mitjançant quatre pel·lícules espanyoles en les quals la presència de xinesos n'esdevé l'element protagonista: des dels imaginaris populars més arrelats fins a la realitat de les adopcions internacionals contemporànies, passant per una road movie que parla de migració i la cerca d'identitat dels fills de matrimonis mixtos.

··· In memoriam: Michael Cimino i Gene Wilder ···
De l'1 al 13 de gener
Michael Cimino era un renovador. Era un gran guionista. Era un tipus que no estava bé dins de la seva pell. Era una persona que no es creia la història oficial del seu país. Amb The Deer Hunter parla del trastorn que causa la guerra del Vietnam en tota una generació; a Heaven's Gate fa de la conquesta de l'Oest una fase bàsica de l'acumulació capitalista; a Year of the Dragon el protagonista és un policia de mètodes feixistes i marcat pel racisme.
En canvi, Gene Wilder era un somniador. Un actor diferent. Un físic impossible. Un còmic modern. I una figura indispensable de la comèdia americana jueva.

··· Maria de Medeiros, el somriure més dolç ···
De l'11 al 16 de gener
L'escriptor i filòsof Stéphane Zagdanski es va creuar un dia amb un somriure en un bar de París. No va identificar la noia, però la dolçor d'aquells llavis i aquells ulls va quedar impresa a la seva memòria.

··· Per amor a les arts ···
Fins al 25 de juny
Després de quatre anys i més de cent-vint títols projectats, el cicle impulsat per la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya amplia el focus més enllà de les relacions entre cinema i pintura.

··· Sessions especials ···
Fins al 28 de gener
Sessions úniques, preestrenes, films que la Filmo vol recuperar, ocasions especials, aniversaris...

··· Vicis de Filmoteca ···
Fins al 30 de juny
Amb disset anys en antena -es va emetre per primer cop l'octubre de 1999-, el programa de Radio 3 El séptimo vicio és un dels espais més veterans dedicats al cinema de l'espectre radiofònic espanyol.Aquesta informació s'ha actualitzat el 3 de gener de 2017, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu l'enllaç "Detall de la programació").

Dates
De l'01/01/2017 al 31/01/2017
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya