Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Itineraris, visites i portes obertes
Tipus d'acte: Visites
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
Visites a la Maternitat suïssa d'Elna

Maternitat d'Elna (Catalunya Nord)
Des del 31 de gener fins al 31 de desembre
La Maternitat suïssa d'Elna (Catalunya Nord) va ser comprada per l'Ajuntament el 2005. Avui és un espai destinat no sols a donar a conèixer la història d'un lloc sinó també el combat d'una dona coratjosa i noble, Elisabeth Eidenbenz. Després de la caiguda de la Segona República Espanyola, molts dels exiliats es van haver de refugiar en camps de refugiats francesos, on molts van morir per desnutrició, malalties i altres misèries. A causa de tot això qualsevol dona embarassada estava condemnada a perdre el fill o, encara pitjor, a morir ella en el part. Per aquest motiu, l'Elizabeth va decidir de convertir un palauet abandonat a Elna, prop dels camps de refugiats de les platges del Rosselló (Argelers, Sant Cebrià, el Barcarès, Ribesaltes) en una llar de maternitat. Va morir no fa pas gaires anys, el maig de 2011, en una residència d'avis de Zuric (Suïssa). Assumpta Montellà li va dedicar un llibre, La Maternitat d'Elna. Bressol d'exiliats. Es pot comparar la seva acció amb la d'Oskar Schinder amb els jueus durant l'ocupació nazi de Polònia a la Segona Guerra Mundial.

La societat catalana li ret homenatge amb aquestes visites guiades, diferents llibres i documentals i altres activitats que es desenvolupen al llarg de l'any. La seva personalitat està més vigent que mai, atesa la gran crisi de refugiats que viu Europa.
Dates
Del 31/01/2018 al 31/12/2018
Horari
- Des del 17 de gener fins al 30 d'abril i de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre: tots els dies, trets dels dilluns: de 10 a 12.30 h i de 14 a 17 h

- Des de l'1 de maig fins al 30 de setembre: tots els dies de la setmana, de 10 a 12.30 h i de 14 a 18.30 h
Lloc de celebració
 Maternitat suïssa d'Elna
Route Montescot (Castell d'en Bardou)
Tel. 00/33 468 958903
Elna (Catalunya Nord)
maternitesuisse@ville-elne.com
Entitat organitzadora
Ajuntament d'Elna . Tel. 00/33 468 373839

Més informació
A l'a/e: reservation@ville-elne.com o bé al tel. 00/33 468 220517 (Oficina de Turisme d'Elna). La Maternitat d'Elna tanca del 16 al 30 de gener.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya