Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Cinema i vídeo - Cinema
Tipus d'acte: Projeccions
Activitat
Fitxa anterior 3 de 7 Fitxa següent
Cicles de cinema a la Filmoteca: gener 2018

Filmoteca de Catalunya (Barcelona)
Gener
··· 70 anys de la Cacera de bruixes ···
Fins al 4 de gener
Arriba una nova edició d'aquesta mostra que obre una finestra als cinemes àrabs a casa nostra i que, tot teixint complicitats d'una banda a l'altra de la Mediterrània, esdevé una caixa de ressonància dels anhels i els somnis, les preocupacions, les contradiccions i els conflictes que travessen aquests pobles.

··· Centenari de Jean-Pierre Melville ···
Fins al 10 de gener
Amo i senyor d'un univers profundament singular, Jean-Pierre Melville ocupa un lloc únic en la història del cinema. L'experiència de la Segona Guerra Mundial i la participació en la Resistència van marcar la seva obra, que, a més de tractar directament el tema, reflecteix valors com la lleialtat, l'amistat i la fidelitat a uns principis, però també la solitud, l'ambigüitat moral, el fracàs i la mort.

··· Cinema i psicoanàlisi ···
Del 9 al 31 de gener
De nou torna a la Filmoteca, per començar l'any, el cicle "Cinema i psicoanàlisi". I aquest cop arriba organitzat en dos blocs: el primer, al mes de gener, sota l'epígraf "Fantasmagories del desig", i el segon, al febrer, focalitzat en "La psicosi al cinema". I com sempre, cada sessió anirà acompanyada d'una presentació i es clourà amb un col·loqui.

··· Els millors films de l'any ···
Des del 6 de gener fins al 15 de febrer
Sí, és cert, els films no són atletes en una competició, però la Filmo no pot escapar d'una lògica que atrapa fins i tot festivals que volen semblar lliures de qualsevol contaminació promocional.

··· In Memoriam ···
Fins al 2 de febrer
Un cicle que aglutina els homenatges que des de la Filmoteca volen retre a cineastes, intèrprets, guionistes, directors d'art i altres professionals del cinema desapareguts. Perquè quan un integrant de l'àmplia família del cinema mor, queden les seves pel·lícules per recordar-lo.

··· Ken Loach, la consciència social ···
Des de l'11 de gener fins al 18 de febrer
Hi ha dos trets que caracteritzen el cinema de Ken Loach: la consciència social dels protagonistes dels seus films i una dramatúrgia que busca la proximitat entre la realitat i la seva representació a la pantalla. Sigui en el present o en el passat, a Gran Bretanya, Espanya, els Estats Units o Nicaragua, la seva obra se situa sempre del costat dels més desafavorits i, molt especialment, dels que lluiten pel reconeixement de la seva dignitat.

··· Patricio Guzmán, la memòria de Xile ···
Del 25 al 30 de gener
"Un país que no tiene cine documental es como una familia sin álbum de fotos" (Patricio Guzmán).

··· Per amor a les Arts ···
Fins al 26 de juny 2018
Per segona temporada consecutiva, la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) proposen un cicle de cinema relacionat amb les altres arts.

··· Sessions especials ···
Fins al 31 de gener
Sessions úniques, preestrenes, pel·lícules que la Filmo vol recuperar, ocasions especials, aniversaris, etc.

··· Un travelling pel cinema asiàtic ···
Des del 18 de gener fins al 30 de juny
La Filmoteca obre una col·laboració especial amb Casa Àsia i la revista digital de referència CineAsia, gràcies a la qual cada dijous podreu descobrir alguns dels títols més importants del cinema oriental, encara un gran desconegut a casa nostra.

··· Vicis de Filmoteca ···
Fins al 31 de gener
Amb divuit anys en antena -es va emetre per primer cop l'octubre de 1999-, el programa de Radio 3 El séptimo vicio és un dels espais més veterans dedicats al cinema de l'espectre radiofònic espanyol.

··· Visual Phonic: cinema mut amb DJ ···
Fins al 30 de juny 2018
A partir del mes d'octubre, i de nou amb la col·laboració de Visual Phonic, la Filmo reprèn el film del cicle Dj de cinema i presenta, de nou, una sessió mensual dedicada a la projecció de pel·lícules mudes amb una banda sonora composta -i interpretada en directe- per un DJ de referència de la ciutat comtal.


Aquesta informació s'ha actualitzat el 21 de desembre de 2017, per la qual cosa, en previsió de possibles novetats i/o modificacions de darrera hora, així com per consultar informació detallada de les pel·lícules que integren cada cicle (inclosos els dies i horaris de cada projecció), us recomanem visitar el web de la Filmoteca (vegeu enllaços).

Dates
De l'01/01/2018 al 31/01/2018
Lloc de celebració
 Filmoteca de Catalunya
Pl. de Salvador Seguí, 1-9
Tel. 93 5671070
Barcelona (Barcelonès)
Web de la Filmoteca

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya