Accés al contingut
Accés al menú de la secció
Comparteix:
Recomana activitats culturals de tot Catalunya amb #joproposo [ + info ]
Les teves propostes
Twitteja'm

Tuiteja’m
Els tuits de l'Agenda Cultural

Departament de Cultura  >  Els nostres serveis  >  Bases de dades  >  Agenda Cultural

Dades de l'activitat
Àrea temàtica: Divulgació - Altres àmbits
Tipus d'acte: Commemoracions
Activitat
Fitxa anterior 1 de 1 Fitxa següent
DASC 2017: Dia de l'Associacionisme Cultural

4 de juny
El Departament de Cultura convida els equipaments culturals associatius de Catalunya a sumar-se al Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC) que se celebra el 4 de juny. L'acció consisteix a fer unes jornades de portes obertes des del divendres 2 de juny fins al diumenge 4 de juny, amb l'objectiu d'acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d'equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

Com a novetat, enguany es convida les entitats a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l'associacionisme i la cultura popular en l'assoliment d'un dels objectius estratègics del Govern.

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l'associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d'en Clavé. La declaració s'emmarca en el compliment del Pla de l'Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


··· ACTE INSTITUCIONAL PER INAUGURAR EL DASC 2017 ···

El dijous 1 de juny a les 19 h es celebrarà, a l'Orfeó Martinenc de Barcelona, l'acte institucional inaugural. Durant l'acte es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats. Està prevista l'actuació d'Els Lluïsos de Taradell, la cobla més antiga de Catalunya.


Podeu seguir l'actualitat del Dia de l'Associacionisme Cultural a les xarxes socials amb l'etiqueta #DASC2017.
Dates
Del 02/06/2017 al 04/06/2017
Lloc de celebració
 Diferents espais
Diferents municipis (Arreu de Catalunya)
Entitat organitzadora
Departament de Cultura / Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya