XX Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre
La Festa Comarcal de la Clotxa, plat tradicional per excel·lència de la Ribera, continua el seu itinerari per tots els pobles de la comarca, en aquesta vintena edició a Flix.
La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a més tenint. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l'all s'acompanyen, tradicionalment, d'arengada o sardina de casc i es rega amb un bon raig d'oli d'oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s'omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i és tapa de nou amb la molla que s'havia tret al principi.
10.30 h - Inici de la festa i Showcooking a càrrec d'Ada Parellada.
11.00 h - Repartiment de les clotxes.
13.00 h - Actuació musical a càrrec de Lo Gitano Blanc.
De les 10.30 h - a les 13.30 h. servei de monitoratge i taller per a infants de 3 a 12 anys (1.30 h. d'acollida). Inscripció prèvia fins al dia 5 de novembre emplenant el següent: https://forms.gle/aUhwYW7xEYsLZanV7
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CLOTXA I DE L'OLI: DEL 8 AL 30 DE NOVEMBRE.
Darrera actualtzació: 29/10/2025