Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Any Europeu del Patrimoni
Altres Àmbits
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Twitter Pinterest

 

Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

Barcelona Poesia

Set dies de poesia a la ciutat

Inici: 10/05/2018
Fi: 16/05/2018
Antiga Fàbrica Estrella Damm i altres espais Detall
Barcelona Detall
Descripció

Arriba el mes de maig i torna, un any més, Barcelona Poesia. La del 2018 serà la seva vint-i-unena edició i, per celebrar-ho, el festival vol tornar a omplir la ciutat de versos. 

 

Versos de poetes que s’escriuen en català i que confirmen que la nostra poesia és plural, diversa i està més viva que mai: de Biel Mesquida, Jaume Pont, Antònia Vicens i Josep Piera a Josep Pedrals, Maria Isern i Guim Valls, entre molts d’altres. 

 

Versos de poetes que arriben de fora i que sonen en altres llengües, de Singapur a Xile i l’Uruguai, passant pel País Basc, el Regne Unit, França, Palestina, i un feliç etcètera. Feliç perquè, per aconseguir que una literatura creixi, és a dir, es posi en dubte, s’afirmi i es contradigui si cal, és imprescindible que tingui una mirada internacional. Una mirada i una oïda. Per això hem convidat Raúl Zurita, Ben Brooks, Yolanda Castaño, Sasha Dugdale, Nuno Júdice, Erika Martínez, Mircea Cărtărescu, Lalo Barrubia, Ángelo Néstore, i una llarga llista que es completa amb els poetes que intervindran al Palau de la Música en l’acte de cloenda que, un any més, vol ser una cita imprescindible. 

 

Versos que rendeixen homenatge als nostres poetes i artistes, com Montserrat Abelló, Josep Palau i Fabre i Carles Santos, i versos que celebren les entitats que treballen per la poesia catalana, com ara l’AELC, que hi persevera des de fa més de quaranta anys. 

 

Versos que es diuen en diàleg amb altres disciplines, com els projectes de poesia i electrònica Jansky i Barba Corsini, la proposta del poeta francès Anne-James Chaton i el guitarrista de The Ex, Andy Moor, i la de la poeta i performer de Singapur Deborah Emmanuele i el DJ Kiat. 

 

Versos que es reciten en teatres, com els que diran Héctor Alterio, Clara Segura i Lluís Homar. Versos fets cançons amb les veus de Leiva i Benjamín Prado, la irreverència de Rodrigo Cuevas o la passió de dues grans de la música: Maria del Mar Bonet i Martirio. 

 

Versos que es diuen amb una orquestra i un projecte de dansa comunitària i que volen reivindicar les places, el barri, allò que es crea des de baix i en col·laboració. I versos que sorgeixen d’En Residència, projecte que posa en relació la poesia, la creativitat i l’educació als instituts de la nostra ciutat. 

 

I, finalment, versos que volen reivindicar la llibertat d’expressió, i que ho fan a través del PEN Català. 

 

Versos i més versos, perquè la poesia, avui més que mai, ens és necessària. 

 

Trobareu informació més detallada al web de Barcelona Cultura.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 17/07/2018   Fi: 31/10/2019
Arts Santa Mònica
Barcelona
Inici: 26/01/2019   Fi: 12/05/2019
Ateneu Popular 9 Barris
Barcelona
Inici: 03/09/2018   Fi: 28/06/2019
Diferents biblioteques públiques i altres espais
Barcelona i altres poblacions
Segueix-nos a: Twitter Pinterest

 

Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana