Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER

V Trobada de Poesia i Terrissa

15/06/2019 Detall
Taller de Terrissa J. Cortiella Detall
La Galera Detall
Descripció

En el marc incomparable de l'obrador del terrisser Joan Cortiella, espai on s'està treballant de manera ininterrompuda des del segle XVIII, diferents poetes  llegiran i interpretaran poesia al so del torn del Mestre Terrisser que per a l'ocasió elaborarà diferents peces.

 

Sota el lema "Més llibres, més lliures" Godall edicions va fent camí en el món de la literatura. El cadup és la peça que dóna nom a la col·lecció de poesia de Godall edicions, i, alhora, és la peça que tradicionalment es fabricava a milers a l'obrador del Cortiella quan a les Terres de l'Ebre estaven en ple auge les sénies. Tot i que les sénies han desaparegut i que aquesta peça ha perdut el seu ús, Joan Cortiella en continua elaborant com moltes altres peces tradicionals: cànter, marraixa, setrill, ribella, cànter de carreter, etc. Joan representa la perdurabilitat del llegat cultural i històric que li han transmès des de fa tres-cents anys.

 

Ben a la vora del forn de terrissa, els poetes: Ernesto Hernández Busto, Mohamad Bitari, Emilia Conejo, Rafael Haro, Jordi Mas, Mònica Miró Vinaixa i Abraham Mohino, interpretaran les diverses poesies.
Amb la col·laboració musical de Rainer Seiferth i "micro obert", després del recital dels poetes, qui vulgui podrà sortir a recitar les seves pròpies poesies o les d'un altre.

 

Se servirà una copa de vi DO Montsant del Celler Ficaria, de La Figuera (Priorat). Un vi que ha madurat en recipients de terrissa elaborats pel Mestre Terrisser de la Galera Joan Cortiella Garcia.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 11/04/2020   Fi: 18/07/2020
Punt de sortida: davant l'Ajuntament de Poble Nou
Amposta
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Lo Pati, Centre d'Art Terres de l'Ebre
Amposta
Inici: 01/06/2020   Fi: 30/06/2020
Agrupació Musical Senienca
La Sénia
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER