Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

Agost a la Filmoteca de Catalunya

Cicles, projeccions i altres activitats cinematogràfiques

Inici: 01/08/2019
Fi: 31/08/2019
Filmoteca de Catalunya Detall
Barcelona Detall
Descripció

Ja podeu consultar l’agenda detallada de projeccions d'agost 2019 a la Filmoteca.

 

Hi destaquen els cicles i títols següents:

 

 

··· Musicals a dojo ···

A l’agost, la Filmoteca obre per vacances i arriba el gruix del gran cicle que ha preparat per a aquest estiu. La diversitat i amplitud de mires del seu plantejament fa que hi convisquin clàssics de l’època daurada de Hollywood com The Band Wagon i An American in Paris, i de moderns com Grease, amb films de culte com The Rocky Horror Picture Show o Phantom of the Paradise, biopics com Amadeus i Great Balls of Fire!, documents com The Last Waltz i La Nova Cançó, i títols tan exòtics com l’egípcia Wedad o l’espanyola Diferente.

 

··· Homenatge a Stanley Donen ···

I enmig d’aquesta allau de musicals, no hi podia faltar el record a un dels principals mestres del gènere desaparegut fa poc. Donen va ser un pioner i un revolucionari, traient els musicals dels platós per envair escenaris naturals de Nova York a On the town, o il·lustrant magistralment el trànsit del mut al sonor a Singin’ in the Rain. Però més enllà de cantar i ballar, també va demostrar el seu talent en comèdies sofisticades com Charade i Indiscreet o àcides radiografies de les crisis de la parella com Two for the Road. De la riquesa de facetes de la seva filmografia en dona testimoni el cicle "El feeling de Stanley Donen".

 

··· Més Kieslowski ···

A banda de poder gaudir de les fotografies de la seva època d’estudiant a l’exposició "Empremtes de la memòria", que ja reflectien la sensibilitat i la mirada honesta i ètica de Krzysztof Kieslowski, aquest mes es projecten els seus films més populars dins del cicle paral·lel "No oblidaràs!": la Trilogia dels colors i La doble vida de Véronique.

 

··· Aznavour in memoriam ···

Sessions en record del músic i actor francès d’origen armeni Charles Aznavour, mort l’1 d’octubre passat a l’edat de 94 anys, amb les projeccions de Tirez sur le pianiste, de François Truffaut, i Ararat, d’Atom Egoyan.

 

 

Aquesta informació s'ha actualitzat el 22 de juliol de 2019, per la qual cosa, en previsió de possibles modificacions de darrera hora, us recomanem contrastar-la amb les dades publicades al web de la Filmoteca de Catalunya.

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/07/2020   Fi: 31/07/2020
L'Ateneu Santcugatenc
Sant Cugat del Vallès
Inici: 07/07/2020   Fi: 16/07/2020
Palau de la Música Catalana i altres espais
Barcelona
Inici: 02/10/2020   Fi: 10/10/2020
Sala Mozart i altres espais
Calella i altres poblacions
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana