Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER

XIV Festa d'El Grito

21/09/2019 Detall
Diferents espais Detall
Sant Joan de les Abadesses Detall
Descripció

Des de l'any 2005 Sant Joan de les Abadesses celebra la Festa d'El Grito, una diada per commemorar la independència de Mèxic. Aquesta activitat s'ha consolidat per als mexicans residents a Catalunya com una de les millors festes pàtries mexicanes dels països de parla catalana i en part perquè se celebra a la població natal de Jaume Nunó i Roca, compositor de l'himne nacional Mexicà. La festa també enforteix l'agermanament de la vila amb San Luis Potosí, la població on va néixer Francisco González Bocanegra, l'autor de la lletra de l'himne.

Aquesta diada, que se celebra el dissabte més proper al 16 de setembre (dia del Grito de Dolores, fet que va desencadenar la independència de Mèxic), inclou diverses activitats com ara una fira de productes d'artesania i alimentació mexicana, conferències, exposicions, tallers infantils, actuacions musicals i balls tradicionals, mariachis i, evidentment, "El Grito de Independencia" a càrrec de la Cònsol General de Mèxic a Barcelona, la senyora María Carmen Oñate. També s'interpretaran l'himne nacional de Mèxic i la sardana "Un sanjoaní" a Mèxic a càrrec de Ramon Oliveras. Es clourà la jornada amb el mariachi "Imperial elegancia mexicana". La voluntat és que tots els assistents puguin assaborir una mescla del més representatiu de les celebracions mexicanes tradicionals.

 


Enguany se celebra el mig segle de la inauguració de la Font dels Mexicans de la plaça Abadessa Emma, que va impulsar el mexicà Salvador Moreno i que va ser projectada per l’arquitecte José Blas Ocejo.

 

Com en altres edicions, s'ha habilitat un bus per fer els trajectes Barcelona - Sant Joan de les Abadesses, i també de tornada. Per a més informació i reserves, teniu un tràmit en línia dedicat.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 12/01/2020   Fi: 27/12/2020
Lloc de trobada: Oficina de Turisme
Ripoll
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Diferents espais
Camprodon
Inici: 25/01/2020   Fi: 26/12/2020
Lloc de trobada: Museu del comte Arnau
Gombrèn
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER