Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

VIII Jornades de divulgació històrica TARRAGONA 1800

Casa Canals "Una joia per descobrir"

Inici: 18/10/2019
Fi: 20/10/2019 Detall
Passeig Arqueològic de Tarragona i altres espais
Tarragona Detall
Descripció

TARRAGONA 1800  és un producte dissenyat en clau històrica que té com a objectiu fer conèixer com eren, com es vivia, i quines eren les principals tradicions i costums de la Tarragona contemporània a cavall entre els segles XVIII i XIX a les principals poblacions del nostre territori, a partir de com era la ciutat de Tarragona.

 

Així mateix,  vol fer conèixer el paper de la ciutat envers Catalunya i les seves relacions amb Espanya i Europa. Alhora pretén aprofundir en el període napoleònic, en la Guerra del Francès i en el Setge de Tarragona de 1811.

 

Aquestes jornades també volen servir d’aparador cultural de tota la cultura popular i tradicional heretada d’aquesta època, tant a dins com a fora del nostre país (festes, trobades,...) i fer-les conèixer amb una gran difusió. Com a exemple, podem destacar les festes de l’Encamisada de Falset, la Festa del Bruc al Bruc, la Festa de la Girona Napoleònica, el Setge de Saragossa...

 

Finalment, volen posar en valor els principals edificis històrics, religiosos, públics, privats i militars de Tarragona i de les principals ciutats catalanes de l’època (esglésies, convents, hospitals, cases senyorials, mercats, quarters, fortins, baluards,...), i conèixer més a fons els principals museus que fan possible conservar el patrimoni material de l’època.

 

El diumenge 20 d'octubre, a la Casa Canals cloenda de les Jornades.

També et pot interessar...

Exposició "Josep Carner. Dir molt en un mig dir, seria mon afany"
Inici: 12/02/2021   Fi: 13/03/2021
Biblioteca Torre de l'Espanyol
La Torre de l'Espanyol
Tarragona Sona Flamenc
Inici: 01/03/2021   Fi: 14/03/2021
Teatre Tarragona
Tarragona
Exposició "Quan parles fas màgia"
Inici: 01/03/2021   Fi: 08/03/2021
Biblioteca de Vila-seca
Vila-seca
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest