Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

Exposició "Videojocs, Art i Cultura"

Inici: 04/10/2019
Fi: 12/01/2020 Detall
Museu de les Terres de l'Ebre - Sala d'exposicions temporals Detall
Amposta Detall
Descripció

Exposició inclosa dins dels actes del Video Art Game Experience que es celebra a Amposta al llarg dels dies 4 i 5 d’octubre.
El mateix dia 4 d’octubre i de forma paral·lela, al Museu la inauguració d’aquest certamen i dos conferències incloses dins del programa del VAG.

 • A les 19.45 h "A espatlles de codis, bytes i interaccions: la consolidació dels videojocs com gènere cultural" a càrrec de Daniel Garcia
  Raso, historiador i escriptor.
 • A les 20.30 h "Exhumant Atari: arqueologia i el cementiri dels videojocs" a càrrec d'Andrew Reinhard, arqueòleg digital.

Per assistir a aquestes conferències es necessària fer una inscripció prèvia a la web del VAG: www.vag.cat.

 

Exposició “Videojocs. Art i Cultura” - Hi ha gent que considera alguns videojocs com el vuitè art. Quina evolució han tingut els jocs i les consoles des dels anys 70 fins el segle XXI amb la realitat virtual?


En aquesta exposició podrem gaudir de tres parts fonamentals en la història del videojoc.

 • Les primeres videoconsoles domèstiques, des de la primera que es va comercialitzar el 1972 als Estats Units: la Magnavox Odyssey, o la primera consola Atari 2600 del 1976. També podrem veure l’icònic Commodore 64 amb el qual van iniciar-se molts programadors, l’evolució de les primeres SEGA, Nintendo, Playstation i XBox fins a versions més actuals. També podrem gaudir dels jocs arcade dels anys 80, recordant aquelles màquines
  recreatives.
 • Observar l’evolució dels jocs, dels primers que eren simples punts de llum a una pantalla, fins els jocs actuals que intenten recrear la màxima realitat.
 • Analitzarem l’art que s’amaga darrera els videojocs. Podrem veure com s’uneixen l’art visual, la música i la programació amb l’objectiu de crear jocs per als usuaris. Veurem com en aquesta indústria la creativitat i el talent són primordials.
 • L’exposició és desdobla en la mostra “Retrogaming Ladies”. Coneixeu l’Ada Lovelace? És considerada la primera programadora. Amb l'objectiu de visualitzar l'impacte de les dones al món dels videojocs, podrem visitar aquest àmbit preparat pel col·lectiu FemDevs, on es mostren autores molt importants vinculades a aquesta indústria.
 • Massa sovint el paper de les dones al món de la tecnologia queda exclòs, en aquesta ocasió farem un gir de 180º i veurem quines han estat les dones més importants i la relació que han tingut amb molts videojocs populars.
Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 20/06/2020   Fi: 21/11/2020
Lloc de sortida: Torre de la Carrova
Amposta
Inici: 26/07/2020   Fi: 20/09/2020
Ermita de la Pietat
Ulldecona
Inici: 10/07/2020   Fi: 15/08/2020
Plaça Agustí Vizcarro
Sant Carles de la Ràpita
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana