Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER

Exposició "Art i propaganda pel fet"

Inici: 10/10/2019
Fi: 11/01/2020 Detall
ACVic Centre d'Arts Contemporànies Detall
Vic Detall
Descripció

Aquesta exposició es configura al voltant de les noves pràctiques artístiques d’inspiració llibertària que actualment s’estan duent a terme a l’estat espanyol. Pràctiques que més enllà del seu propi contingut polític són polítiques per les condicions de producció i difusió, alienes a la institució "art" i que busquen implicar-se amb determinats moviments socials.

 

Des de fa uns anys s'han organitzat un seguit de trobades en les quals s’ha buscat reflexionar de manera col·lectiva sobre les relacions entre art i anarquia en què es la presència de l’activisme de caràcter llibertari ha estat indissociable: Arte y propaganda libertaria (Madrid, 2015), ANARCO (València, 2016-17) i les Jornadas de Arte y Creatividad Anarquistas (Madrid, 2015-2019).

 

El denominador comú d’aquestes experiències és que estan basades en l’autogestió i l’ajuda mútua, on els procediments jeràrquics de la institució "art" són abandonats a la recerca d’instruments horitzontals d’organització a través d’assemblees i grups d’afinitat, qüestionant les figures d’autoritat i legitimació habituals del sistema artístic.

 

En aquesta mostra hi participen: l'artista visual Byron Maher (membre del Sindicat de manters de Madrid), el CDR Joan Rebull, la secció sindical de la CNT a Línea Directa En Contingencia, la fotògrafa Laura Pinta Cazzaniga, la plataforma de creació i recerca Sitesize, el col·lecti Monteperdido i la publicació El Pressentiment.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 17/01/2020   Fi: 01/03/2020
Museu de l'Art de la Pell de Vic
Vic
Inici: 12/01/2020   Fi: 26/01/2020
Agrupació Astronòmica d'Osona
Vic
Inici: 07/03/2020  
Sala la Canal
Tona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER