Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER

Exposició "Camp de control"

De Teresa Mulet  

Inici: 09/11/2019
Fi: 09/01/2020 Detall
Centre d'Art Lo Pati Detall
Amposta Detall
Descripció

L'artista veneçolana Teresa Mulet prepara a Balada la seva propera exposició que indaga sobre els mecanismes de control.

  • La mostra, inclourà una peça inspirada en l'aparent serenitat dels camps d'arròs.


Teresa Mulet (Caracas, 1970) està instal·lada aquests dies a la residència d'artistes que Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre té a Balada, al cor mateix del delta de l'Ebre. Per a ella aquest espai és al mateix temps punt de partida i de retorn, ja que al delta hi ha els orígens de la seva genealogia familiar. El seu pare és d'Amposta i va emigrar a Veneçuela el 1948 fugint de les penúries de la postguerra quan només tenia 15 anys. Ara setanta anys després ella ha hagut de fer el camí invers, fugint de la descomposició social, la violència i la inseguretat ciutadana d'un país que durant dècades ha estat dels més pròspers de l'Amèrica del Sud.

 

La d'ara no és l'única estada de Mulet a la casa de Balada. Ja s'hi va allotjar a l'abril abans i després de la inundació dels camps, i això li ha permès seguir totes les etapes del cicle de l'arròs. La fragmentació del Delta en camps, ha inspirat la peça que està preparant per a l'exposició. Es titularà Camp de control i amb ella l'artista convida a reflexionar sobre els mecanismes de control a què estem sotmesos. "Em va sorprendre veure cadenes i cadenats a les boques de les séquies. Em van explicar que era per evitar que alguns pagesos reguin més que uns altres. Un control acceptat per tothom i que pot considerar-se positiu però que evidencia que no ens refiem uns dels altres", reflexiona. Això a més li fa pensar que lluny de la serenitat aparent que emana del delta, aquest és un espai afectat també per les nocions de poder. Uns poders que amb la regulació dels embassaments permeten que no arriben sediments al Delta o que no fan res per evitar els efectes devastadors del canvi climàtic.

 

"Es tracta d'una exposició que convida a la reflexió sobre temes molt actuals com pugui ser l'emigració o l'existència de les fronteres i això relacionat amb els camps d'arròs o l'aparent tranquil·litat d'un delta amenaçat, crec que la fa particularment interessant per a la gent del territori", assenyala Aida Boix, directora de Lo Pati.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 11/04/2020   Fi: 18/07/2020
Punt de sortida: davant l'Ajuntament de Poble Nou
Amposta
Inici: 01/06/2020   Fi: 30/06/2020
Centre d'Estudis Seniencs
La Sénia
Inici: 01/08/2019   Fi: 15/07/2020
Museu de la pauma
Mas de Barberans
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest
Tramesa de l'Agenda Cultural

Les novetats de la setmana

 

FEDER