Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Espanya x Inshu 20 Aniversari"

Espanya i l'inshu washi, 20 anys d'intercavi de realitats

Inici: 17/01/2020
Fi: 28/02/2020
Institut Cervantes
Tòquio Detall
Descripció

Es commemora el vintè aniversari de l'intercanvi de les realitats japonesa i espanyola a través de l'Inshu washi, per artistes espanyols i estudiants de l'Escola d'Art Llotja de Barcelona.

 

Aquest projecte va ser originat per l'artista Tatsuya Mitanita qui, sent encara un estudiant d'aquesta escola, el 1999 va introduir la tècnica japonesa de gravat en paper a artistes que residien a Espanya.

 

Les peces estan realitzades amb un ampli ventall de tècniques del gravat (calcogràfic, litografia, serigrafia, xilografia, cianotípia). Les obres exposades són conceptualment molt diferents, cosa que dona a l’exposició un caràcter eclèctic, tant poc habitual en algunes exposicions d’avui en dia guiades per paràmetres més establerts. El nexe d’unió de les peces es el diàleg que cada artista estableix amb el paper, factor molt determinant en el resultat final a causa del seu fort caràcter estètic i sensible. En totes elles té gran presència el paper japonès com a mitjà transformador de l’obra.

 

Un dels artistes participants, Richard Martin, vinculat a l’Escola d’Art i Disseny Llotja de Barcelona, presenta l'obra Una visió: dos mons. Presos polítics vs polítics presos, que mostra una reixa com a símbol de la presó. Amb aquesta imatge l'artista vol fer reflexionar al públic sobre com una mateixa realitat, en aquest cas política, sempre permet diverses perspectives, sempre genera sentiments oposats. I destaca que cal no oblidar que s'ha de valorar la vida de les persones. Una visió: dos mons. Presos polítics vs polítics presos combina diferents tècniques de gravat i és una mostra més del seu estil, anomenat curvisme, potenciat per la qualitat i textura del paper japonès.

 

 

Més informació de l'exposició "Espanya x Inshu 20 Aniversari" al web de l'Institut Cervantes de Tòquio.

També et pot interessar...

Exposició "Désir"
Inici: 11/05/2023   Fi: 30/06/2023
Centre Cultural La Mercè
Girona
Exposició "Heroïnes"
Inici: 13/05/2023   Fi: 23/06/2023
Dual Galeria d'Art
Girona
Exposició "Picasso vist pels artistes catalans"
Inici: 21/10/2023   Fi: 18/02/2024
Fundació Palau Centre d'Art
Caldes d'Estrac
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest