Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Antoni Tàpies. La resistència del signe"

Inici: 11/03/2020
Fi: 30/01/2021 Detall
Castell de Vila-seca Detall
Vila-seca Detall
Descripció

La Fundació Vila Casas i l’Ajuntament de Vila-seca han signat un conveni de col·laboració per quatre anys que converteix el Castell en un espai expositiu d’art contemporani.

 

"Antoni Tàpies. La resistència del signe", una gran exposició d’un dels creadors catalans amb més projecció internacional de la segona meitat del segle XX. Pintor, escultor, gravador i teòric de l’art, Antoni Tàpies s’erigeix com un dels màxims representants de l’informalisme europeu, el moviment artístic que tracta de donar resposta a la crisi espiritual que travessa Europa després de la Segona Guerra Mundial.

 

Un conjunt de 62 gravats elaborats al taller de Joan Roma, entre els anys 1989 i 1993 i que compten amb la distinció “bon à tirer”, és a dir les proves llestes per editar, les que l’autor del gravat usa a com a model per estampar. Resseguint les obres que contempla la mostra -que també inclou l’escultura “Campana”, una proposta que evidencia l’estètica contemplativa i transcendental emprada per l’artista  per aprofundir en les propietats d’allò material-,  ens endinsem en l’univers del gravat, el procés que permet estampar una imatge sobre paper mitjançant una planxa principalment metàl·lica (de coure, zenc, ferro, etc) sobre la que prèviament s’ha fet una incisió.

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 23/11/2020   Fi: 28/02/2021
Plaça de la Cançó Catalana
Vila-seca
Inici: 01/08/2020   Fi: 28/02/2021
Plaça de la Cançó Catalana
Vila-seca
Inici: 11/03/2020   Fi: 30/01/2021
Castell de Vila-seca
Vila-seca