Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Centenari de l’Orquestra Pau Casals

Recordant Pau Casals: el llegat musical i el compromís amb la humanitat

Inici: 01/01/2020
Fi: 31/12/2021
Fundació Pau Casals i altres espais Detall
Barcelona i altres poblacions Detall
Descripció

El 13 d’octubre de 2020 es commemorarà el centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals al Palau de la Música Catalana, un projecte que Pau Casals va impulsar i crear el 1919 i que com el mateix músic reconeixia, va suposar un dels reptes més fructífers de la seva vida artística i professional.

 

La força i l’excel·lència del seu treball va permetre disposar d’una formació simfònica excepcional, reconeguda internacionalment en molt poc temps, i que va convertir Barcelona en un punt d’encontre dels millors directors i solistes del moment, situant-la com una ciutat avançada de la bona música i oberta als compositors contemporanis. Malauradament aquest projecte va acabar definitivament amb la Guerra Civil Espanyola i els efectes de la dictadura.

 

La Fundació Pau Casals celebrarà aquest centenari amb activitats i projectes que es desenvoluparan en el període 2020-2021 de la mà de músics i institucions musicals de tot el món en un procés de participació encapçalat per el Comitè d’Honor amb personalitats de prestigi internacional.

 

Per altra banda, i en el marc d’un conveni de col·laboració especial, L’Auditori de Barcelona-OBC i la Fundació Pau Casals desenvoluparan un programa amb concerts, exposicions, encontres i altres activitats. El Centenari també comptarà amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i d’altres institucions públiques i privades.

 

Agenda d'activitats del Centenari de l’Orquestra Pau Casals.

 

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 27/11/2019   Fi: 25/11/2020
Museu Marítim de Barcelona. Vestíbul
Barcelona
Inici: 01/11/2020   Fi: 30/11/2020
Museu de Viladecans Ca n'Amat i altres espais
Viladecans
Inici: 22/09/2020   Fi: 29/11/2020
Palau Robert
Barcelona