Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Centenari de l’Orquestra Pau Casals

Recordant Pau Casals: el llegat musical i el compromís amb la humanitat

Inici: 01/01/2020
Fi: 31/12/2021
Fundació Pau Casals i altres espais
Barcelona i altres poblacions Detall
Descripció

El 13 d’octubre de 2020 es commemorà el centenari del primer concert de l’Orquestra Pau Casals al Palau de la Música Catalana, un projecte que Pau Casals va impulsar i crear el 1919 i que com el mateix músic reconeixia, va suposar un dels reptes més fructífers de la seva vida artística i professional.

 

La força i l’excel·lència del seu treball va permetre disposar d’una formació simfònica excepcional, reconeguda internacionalment en molt poc temps, i que va convertir Barcelona en un punt d’encontre dels millors directors i solistes del moment, situant-la com una ciutat avançada de la bona música i oberta als compositors contemporanis. Malauradament aquest projecte va acabar definitivament amb la Guerra Civil Espanyola i els efectes de la dictadura.

 

La Fundació Pau Casals celebra aquest centenari amb activitats i projectes que es desenvolupen en el període 2020-2021 de la mà de músics i institucions musicals de tot el món en un procés de participació encapçalat per el Comitè d’Honor amb personalitats de prestigi internacional.

 

Per altra banda, i en el marc d’un conveni de col·laboració especial, L’Auditori de Barcelona-OBC i la Fundació Pau Casals desenvolupen un programa amb concerts, exposicions, encontres i altres activitats. El Centenari també compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i d’altres institucions públiques i privades.

 

Agenda d'activitats del Centenari de l’Orquestra Pau Casals.

 

 

També et pot interessar...

Exposició "Les cares de Barcelona"
Inici: 22/07/0017   Fi: 31/12/2022
Museu Etnològic i de Cultures del Món - Seu Parc Montjuïc
Barcelona
Exposició "Alimentar Barcelona"
Inici: 16/10/2021   Fi: 29/01/2022
MUHBA Plaça del Rei (Saló del Tinell)
Barcelona
Giravolt
Inici: 02/02/2222  
Direcció General del Patrimoni Cultural
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest