Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Visita virtual a Begur

Activitat digital en línia (no presencial)

02/02/2222
Diferents espais
Begur Detall
Descripció

Us proposem una visita virtual per un dels municipis més bonics i encisadors de la Costa Brava: Begur. Limita al sud amb Palafrugell, al sud-oest amb Regencós, a l'oest i  al nord amb Pals. És famós arreu sobretot per les seves cales com Sa Tuna o Sa Riera.

 

Escrit també com Bagur a partir del segle XIV per la variació en la transcripció de la vocal neutra, està documentat a l'edat mitjana com a Begurio, probablement nom llatinitzat d'un cèltic Becuro. L'economia de Begur es basava tradicionalment en el conreu de cereals i olives i en la vinya. Tanmateix, la fil·loxera posà fi a l'activitat vinícola a mitjan segle XIX. Una altra activitat important era  la lligada al corall però a partir del segle XIX perdé lloc davant de l'aprofitament del suro, que arribà a la màxima esplendor el 1880 amb 400 treballadors i 25 factories. Al llarg del segle XX i especialment a partir de 1950, totes aquestes activitats han cedit protagonisme al turisme i en alguns casos han desaparegut del tot. La pesca ha sigut una activitat practicada des de temps remots pels begurencs si bé mai d'una forma important.

 

Al marge del castell, també són d'interès monumental les diferents torres de defensa situades dins del nucli vell. Aquestes es van aixecar en contra la pirateria barbaresca entre els segles XVI i XVII. Podem comptar-hi encara quatre torres: Can Marquès, Sant Ramon (o d'en Caixa), Hermanac de Can Pi i Pella i Forgas.

 

Cal destacar també l’església gòtica parroquial dedicada a Sant Pere i edificis històrics com el Casino Cultural o les Escoles Velles. Al nucli d'Esclanyà destaca el castell del segle XIV del qual queda només una torre i l'església de Sant Esteve.

 

La Casa del Doctor Miret, la Casa Añó, Can Rogera i Can Pi són edificis del municipi inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

 

També és significatiu el nombre de construccions modernistes a la vila que van fer construir a les darreries del segle XIX i principi del segle XX els anomenats indians, begurencs que van creuar l'Oceà Atlàntic per anar a fer fortuna al continent americà, sobretot a Cuba. Des de l'any 2004 i a principi de setembre se celebra a Begur la Fira d'Indians, que cada any té un tema central a partir del qual es fan les activitats a l'aire lliure. Font: Viquipèdia.

 

Begur també té una intensa vida cultural: en són prova el Festival de Música, les diferents exposicions que s'hi fan al llarg de l'any, el festival de cinema de comèdia i les projeccions de la Nit dels amants del cinema de Begur (NAC).

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Exposició "Valentí Fargnoli. El paisatge revelat"
Inici: 06/11/2021   Fi: 16/01/2022
Museu del Suro
Palafrugell
Activa la teva memòria a través del món del suro
Inici: 02/02/2222  
Museu del Suro
Palafrugell
Castell-Platja d'Aro: recomanacions d'activitats en línia
Inici: 02/02/2222  
Diferents espais
Castell-Platja d'Aro
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest