Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Noves espècies de sauròpodes del Cretaci superior al Pirineu

Conferència virtual en línia (no presencial)

02/02/2222
Direcció General del Patrimoni Cultural
Barcelona Detall
Descripció

Tribuna d'Arqueologia és un cicle de conferències anual que organitza el Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura amb l'objectiu de donar a conèixer les novetats de les investigacions arqueològiques i paleontològiques fetes a Catalunya, així com dels treballs realitzats a l'exterior que puguin ser d'interès en relació a l'arqueologia catalana. La revista Tribuna d'Arqueologia compila els articles de les conferències de cada temporada.

 

Després d’un parèntesi forçós degut al confinament, han reprès les seves sessions de la Tribuna d’Arqueologia en format online, Ara, amb l’ajuda del CTTI i del canal Patrimonigencat, us ofereixen la tercera de les conferències de la Tribuna virtualment, des de casa dels conferenciants.

 

Dimecres dia 10 de juny de 2020, a les 18 hores, en directe, a travès del canal de Youtube de Patrimonigencat es va emetre la conferència "Noves espècies de sauròpodes del Cretaci superior al Pirineu".

 

  • Conferenciant: Albert Garcia Sellés
  • Moderador: Jordi Agustí

 

La primera resta òssia d’un dinosaure a Catalunya va ser un fèmur de sauròpode trobat l’any 1917 durant els treballs de construcció del Pantà de Sant Antoni, a Talarn. Des de llavors s’han fet noves i grans troballes de jaciments d’ous i petjades de sauròpodes, però en els darrers anys nous ossos de titanosaures han aparegut als jaciments de Fumanya, Molí del Baró, Nerets o Orcau-1. Aquestes troballes ens mostren la gran diversitat d’espècies i mides d’aquests grans dinosaures i fan, del Prepirineu català, un punt especialment interessant per l’estudi dels darrers titanosaures que van viure a Europa.

 

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa és merament orientativa, ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Exposició: "Autisme: Una mirada, una carícia"
Inici: 07/10/2021   Fi: 31/12/2021
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Exposició "Cent anys mirant el cel"
Inici: 17/09/2021   Fi: 16/01/2022
Palau Robert. Centre d'Informació de Catalunya
Barcelona
Fundació Catalunya La Pedrera: recursos online
Inici: 02/02/2222  
Fundació Catalunya La Pedrera
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest