Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Sant Pere Pescador, desperta amb la natura: recursos en línia

Activitat digital en línia (no presencial)

Inici: 01/01/2020
Fi: 31/12/2021
Diferents espais Detall
Sant Pere Pescador Detall
Descripció

Sant Pere Pescador és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, al centre de la Badia de Roses. Té 18 km² i una població de poc més de dos milers d'habitants. Aquest nombre es pot multiplicar per cinc els mesos d'estiu. L'agricultura i el turisme en són els dos motors econòmics. Els principals indrets d'interès del poble són la Casa Caramany, el Castell de Sant Pere (segle XIV), la Capella de Sant Sebastià (dels segles XVII-XVIII), el Cortal Gran (masia del segle XVII) i l'Església Parroquial de Sant Pere (segle XVIII).


El municipi té 6 km de platges sorrenques. El litoral va des de l'actual desembocadura del riu Fluvià al nord fins a l'antiga desembocadura al sud,  que és coneguda com el Riuet o Riu vell, a tocar Sant Martí d'Empúries. Una part important del municipi, unes 600 hectàrees aproximadament, s'integra dins el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. No en va el territori de Sant Pere, d'origen al·luvial, és constituït en gran part per antics estanys i maresmes. L'origen de les seves terres és el que fa del municipi un espai de gran valor agrícola i són els arbres de fruita dolça i en especial les pomeres, l'activitat agrícola principal de Sant Pere Pescador. En aquest sentit cal destacar la presència d'una important cooperativa fruitera. La demografia però no reflecteix l'increment de població durant l'estiu atès que els diferents càmpings incrementen la població en més de 10.000 habitants. Font: Viquipèdia

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.
Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 07/11/2020   Fi: 28/11/2020
Predigolet i altres espais
L'Escala i altres poblacions
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu del Joguet de Catalunya
Figueres
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/12/2021
Església Parroquial de Sant Pere
Figueres