Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

El conjunt medieval de Peratallada: una oportunitat per visitar-lo virtualment

Activitat digital en línia (no presencial)

02/02/2222
Diferents espais
PeratalladaMunicipi: Forallac Detall
Descripció

El poble de Peratallada, situada al bell mig de la comarca del Baix Empordà i integrada en el municipi de Forallac, ha sabut conservar el seu caràcter rural tot i man mantenir amb fidelitat els seus orígens arquitectònics i urbans. Es pot dir que no s'ha expandit més enllà del perímetre de les muralles. Conserva encara la seva distribució urbana medieval: des de la plaça de Les Voltes amb els seus singulars porxos fins a la trama d'estrets carrerons, on es pot descobrir un interessant conjunt d'arquitectura popular. Sobre murs més antics, s'hi mantenen encara habitatges característics del segle XVI. La vivenda tradicional de Peratallada sol tenir els baixos recoberts amb voltes de pedra, destinats a magatzems i cellers mentre la planta superior es dedica a habitatge. Hi pot haver encara un altre pis amb funció de golfes o graner i sovint un pati o àmplia sortida a la part de darrera.

 

El topònim Petra scissa o Petra Tallada està documentat, segons sembla, a partir del segle X. Més endavant el nom apareix referit amb poques modificacions bé al poble o a diferents persones del llinatge dels Peratallada, que, amb el temps, esdevingué una de les més importants d'arrel baix-empordanesa.

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Recursos digitals al Museu de la Pesca de Palamós
Inici: 09/09/9999  
Museu de la Pesca
Palamós
Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols: recursos interactius
Inici: 09/09/9999  
Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols
Sant Feliu de Guíxols
Visita virtual a Pals
Inici: 09/09/9999  
Diferents espais
Pals
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest