Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals

 

Viladrau, cultura i natura al cor del Montseny: recursos en línia

Activitat virtual en línia (no presencial)

02/02/2222
Diferents espais
Viladrau Detall
Descripció

El poble de Viladrau es troba situat sobre un pujol a 840 m d’altitud a la vessant nord del Matagalls i prop de la riba dreta de la Riera Major.

 

Bona part del seu terme està integrat dins el Parc Natural del Montseny, declarat l’any 1987. El Pla Especial de protecció ja havia estat aprovat l'any 1977, a la vessant barcelonina, i l'any 1978 a la vessant gironina. Aquest mateix any la UNESCO va incloure el Montseny dins la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera del programa MAB (Home i Biosfera).

 

El municipi, emplaçat al sud-est de la comarca d’Osona però pertanyent a la província de Girona, és eminentment muntanyós i ple de boscúries, s’endinsa al sud en la subcomarca de les Guilleries i al nord s’enlaira pel Montseny cobrint la vessant septentrional del Matagalls fins al seu cimal (1.697m. d’alçada).

 

El terme, tot ell amb paisatges espectaculars i racons de gran bellesa, es veu afavorit per un clima frescal a l’estiu i sec a l’hivern. Un espai privilegiat  on la natura, la llum, l’estètica i la tranquil•litat li confereixen un esperit eminentment bucòlic.

 

Compta, a més, amb diferents festes i activitats culturals ben arrelades en el poble: el Festival de Música Marcos Redondo (agost), la Festa Major  d'estiu (8 de setembre, Marededéus trobades), la Fira de la Castanya (tardor, finals d'octubre), que inclou el ball de les bruixes, entre d'altres.

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

XII Fira de la Llavor Tradicional a Roda de Ter
Inici: 27/04/2024   Fi: 28/04/2024
La muntanyeta de Roda de Ter
Roda de Ter
Activitats al Museu de l'Art de la Pell
Inici: 23/04/2024   Fi: 28/04/2024
Museu de l'Art de la Pell de Vic
Vic
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Agenda Cultural Virtual

Selecció d'activitats digitals