Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Viladrau, cultura i natura al cor del Montseny: recursos en línia

Activitat digital en línia (no presencial)

Inici: 01/01/2020
Fi: 31/12/2021
Diferents espais Detall
Viladrau Detall
Descripció

El poble de Viladrau es troba situat sobre un pujol a 840 m d’altitud a la vessant nord del Matagalls i prop de la riba dreta de la Riera Major.

Bona part del seu terme està integrat dins el Parc Natural del Montseny, declarat l’any 1987. El Pla Especial de protecció ja havia estat aprovat l'any 1977, a la vessant barcelonina, i l'any 1978 a la vessant gironina. Aquest mateix any la UNESCO va incloure el Montseny dins la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera del programa MAB (Home i Biosfera).

El municipi, emplaçat al sud-est de la comarca d’Osona però pertanyent a la província de Girona, és eminentment muntanyós i ple de boscúries, s’endinsa al sud en la subcomarca de les Guilleries i al nord s’enlaira pel Montseny cobrint la vessant septentrional del Matagalls fins al seu cimal (1.697m. d’alçada).

El terme, tot ell amb paisatges espectaculars i racons de gran bellesa, es veu afavorit per un clima frescal a l’estiu i sec a l’hivern. Un espai privilegiat  on la natura, la llum, l’estètica i la tranquil•litat li confereixen un esperit eminentment bucòlic.

 

Compta, a més, amb diferents festes i activitats culturals ben arrelades en el poble: el Festival de Música Marcos Redondo (agost), la Festa Major  d'estiu (8 de setembre, Marededéus trobades), la Fira de la Castanya (tardor, finals d'octubre), que inclou el ball de les bruixes, entre d'altres.

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.
Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 17/10/2020   Fi: 22/11/2020
Museu Episcopal de Vic
Vic
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu del Ter
Manlleu
Inici: 03/10/2020   Fi: 31/10/2020
Museu Episcopal de Vic
Vic