Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Vila d'Amer, un racó per descobrir: recursos digitals

Activitat digital en línia (no presencial)

02/02/2222
Diferents espais
Amer Detall
Descripció

Amer és una vila i municipi de la comarca de la Selva, situat a l’extrem septentrional de la comarca. Amb una població de 2.281 habitants (2014) i una superfície de 40,05 km², té una densitat de població de 56,95 hab/km².

 

Amer, pertanyent al bisbat de Girona, es troba a 20 km de Santa Coloma de Farners: a 25 km de Girona i a 28 km d'Olot. El municipi se situa a la vall del riu Brugent, afluent del Ter. El nucli de població més poblat és la vila d'Amer, amb 1.919 habitants, seguida de Solivent, amb 191 i la Costa de Santa Brígida, amb 50, tots situats a la riba del Ter.

 

Des de temps immemorials que els ibers ja habitaven les muntanyes d’Amer però no fou fins al 840 que fou fundat el poble com a nucli. Als primers temps la vila va tenir un fort creixement i van aparèixer al segle XII les primeres referències al seu mercat setmanal. Des d'aleshores ençà el municipi ha estat marcat per diferents moments històrics com el terratrèmol del 1427.

 

Els llocs d'interès de la vila d'Amer són el Monestir, la Plaça Major, l'ermita de Santa Brígida i el Museu Etnològic, entre altres.

 

Amer té una rica vida cultural. Cal fer esment del cicle musical "Sona Amer"; les processons dels Dolors i de Divendres Sant i de la Festa Major (al voltant del 15 d'agost, festivitat de Santa Maria). Precisament, el 16 d'agost al vespre es balla la coneguda "Sardana de l'Alcalde".

 

Cal fer notar que Amer és la vila natal de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

 

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL:

  • Les dates d'inici i fi d'aquest article no són rellevants.
  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Visita virtual al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes
Inici: 02/02/2222  
JardÍ Botànic Marimurtra
Blanes
Tour virtual a Can Font de Lloret de Mar
Inici: 02/02/2222  
Can Font
Lloret de Mar
Centre d'Estudis Selvatans: recursos digitals
Inici: 02/02/2222  
Centre d'Estudis Selvatans (CES)
Santa Coloma de Farners
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest