Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Obres de Peter Stämpfli. Nova selecció del fons de la col·lecció"

Inici: 22/03/2019
Fi: 27/12/2020
Fundació Stämpfli Detall
Sitges Detall
Descripció

L’artista suís Pere Stämpfli i la seva muller catalana, Anna Maria, van fixar la seva residència a Sitges l’any 1970, que es va afegir a les de París i Berna. Des del primer dia, van participar en l’activitat veïnal de la localitat i van promoure activitats artístiques i festes culturals. Van rehabilitar un vell edifici en el carrer d’en Bosc, que es va convertir en un Espai Cultural i la seu del Grup d’Estudis Sitgetans. L’any 2004, l’Ajuntament va honorar Pere Stämpfli anomenant-lo fill adoptiu de la vila.

 

A principi del s. XXI, el matrimoni Stämpfli va decidir donar forma a una idea: dotar Sitges d’una col·lecció d’art contemporani oberta al públic. Van reunir una col·lecció feta exclusivament amb donacions d’artistes de prestigi internacional, amics i companys de professió. L’amistat i la generositat de molts artistes de diverses nacionalitats van fer possible una col·lecció sense parió al nostre país i que constitueix el fons de la Fundació Stämpfli - Art Contemporani.

 

La primera fase dels espais expositius es va fer en l’edifici de l’antic Mercat del Peix. El projecte es va completar el mes de març de l’any 2019 amb la reforma d’un edifici veí connectat amb l’altre, on s’hi van afegir tres sales més, on de manera permanent, s’exposa una mostra antològica de Peter Stämpfli.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/08/2020   Fi: 31/12/2020
Fundació Stämpfli
Sitges
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu del Cau Ferrat i altres espais
Sitges
Inici: 18/07/2020   Fi: 13/09/2021
Museu del Ferrocarril de Catalunya
Vilanova i la Geltrú