Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició  “1448. Lluís Dalmau i el retaule de Sant Baldiri” 

Una joia del gòtic català

Inici: 21/03/2020
Fi: 14/03/2021 Detall
Museu de Sant Boi de Llobregat Detall
Sant Boi de Llobregat Detall
Descripció

Amb el títol ‘1448. Lluís Dalmau i el retaule de Sant Baldiri’, l’exposició aplegarà per primera vegada en un mateix espai (des que es van separar fa més de 200 anys) dues de les peces de l’antic retaule de l’altar major de l’església de Sant Baldiri, on hi ha enterrat el conseller en cap Rafael Casanova.

 

El pintor Lluís Dalmau la va fer en el trànsit de l’edat mitjana a l’edat moderna. De l’obra original es conserven tres peces separades. La taula central, que dóna nom al conjunt, es pot veure habitualment a l’altar major de l’església de Sant Boi.Una segona taula, amb el títol ‘Decapitació de San Baldiri’, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i la tercera taula, ‘Judici de Sant Baldiri’, de la Col·lecció Gestenmaier, on només es pot veure excepcionalment en visites privades.

 

Lluís Dalmau, un dels artistes més importants del gòtic català. Va ser el pintor reial d’Alfons el Magnànim i va introduir la pintura gòtica d’arrel flamenca a la Corona d’Aragó. En un viatge a Flandes, va establir una estreta vinculació amb Jan Van Eyck.

 

L’exposició "1448. Lluís Dalmau i el retaule de Sant Baldiri" es centra en el retaule de Sant Baldiri i en la figura de Lluís Dalmau, però també aborda aspectes com la vida quotidiana de Sant Boi al s.XV, les relacions de la parròquia amb la ciutat o la reconstrucció de l’església que es va realitzar en aquells anys.

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 20/12/2020  
Auditori de Cornellà
Cornellà de Llobregat
Inici: 25/12/2020   Fi: 10/01/2021
El Casal d'Olesa
Olesa de Montserrat
Inici: 12/12/2020  
Ateneu torrellenc
Torrelles de Llobregat