Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Trenta anys d'escultura"

De Neus Colet. Escultura

Inici: 01/09/2020
Fi: 31/10/2020 Detall
Canals Art Detall
Sant Cugat del Vallès Detall
Descripció

NEUS COLET és una excel·lent escultora i gravadora nascuda a Barcelona l’any 1963. Viu a Sant Cugat i és Llicenciada en Belles Arts.


Per aquesta exposició, ella mateixa ha fet una selecció entre les seves creacions escultòriques, des de 1990 fins a 2020. Trenta anys de treball escultòric.


Durant aquest anys ha evolucionat amb una forta personalitat a través de  treballar el ferro i el gravat, establint una singular relació entre aquestes dues disciplines. El seu interès per gravar comença al 1996, treballant durant un temps i de manera paral·lela l’escultura i el gravat, incorporant  a tota la seva obra escultòrica la tècnica del gravat.


Treballa a partir del seu coneixement de l’espai físic, l’objecte, posició, direcció, la geometria, la figura i la seva relació amb l’espai, la superfície bidimensional, la profunditat, la percepció visual, també la llum, l’obertura, el tancament...  i tot un seguit de conceptes en què es basa tota la seva obra en les seves diferents èpoques.


Juga amb tots aquests conceptes per recrear una altra realitat. Amb el temps, Colet ha anat incorporant a les seves obres cada vegada més, els significats més al·lusius, irònics, insinuants o evocadors dels propis elements representats. Aquest és un tret inalterable en la seva obra, que influeix molt positivament en el resultat final de cada peça.


L’obra de Colet sempre ens commou  i sorprèn agradablement, ja sigui treballant escultures amb el ferro ò  elaborant gravats. Sempre atenta a la seva constant evolució, recorre totes les possibilitats, aprofundint més en allò que desperta el seu interès.


Amb el pas del temps, hem pogut veure dia a dia com la seva obra va essent més apreciada pel públic en general, i com ja forma part de destacades col·leccions d’ art del país.


Les seves obres s’han pogut veure a nivell nacional i també en diferents països europeus com Itàlia, França, Àustria, Holanda, Alemanya..., avalant la ferma trajectòria d’aquesta artista catalana.

Obertura de l’exposició, dia 1 de setembre, a les 12 h.

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 28/09/2020   Fi: 22/12/2020
L'Ateneu Santcugatenc
Sant Cugat del Vallès
Inici: 02/11/2020   Fi: 31/12/2020
Canals Art
Sant Cugat del Vallès
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/05/2021
Pou d'Art
Sant Cugat del Vallès