Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Curs “Qigong, tècniques de respiració per restaurar l'equilibri emocional"

Activitat digital en línia (no presencial)

Inici: 02/10/2020
Fi: 16/12/2020 Detall
Casa Àsia Detall
Barcelona Detall
Descripció

La intensitat i freqüència de la respiració estan íntimament lligades als estats mentals i emocionals que experimentem en la vida quotidiana: la por la inhibeix i la bloqueja, l'ansietat la s'accelera, la tristesa l'alenteix, l'estrès la s'entretalla i el cansament físic la força.

 

Digues-me com respires i et diré com et trobes. Així és. Cada patró de respiració és el resultat d'un estat d'ànim. A nivell psicosomàtic, les emocions aconsegueixen desequilibrar la respiració i el ritme vital, però, des de la perspectiva somatopsíquica, podem respondre i reajustar voluntàriament la respiració. El resultat és la restauració de l'equilibri emocional que ens proporciona calma i tranquil·litat. Perquè la respiració és l'única funció de sistema nerviós autònom que pot ser regulada gràcies a la consciència, per tant, funciona com a vincle entre la dimensió psíquica / física de l'ésser humà; és un pont de connexió entre ment / cos o cos / ment.

 

El curs que engloba 3 sessions ensenya com respirar bé per viure millor. Aprenentatge de tècniques i els seus corresponents exercicis procedents de la tradició qigong que són una bona eina per reduir els estats d'estrès i ansietat.

 

Programa de el curs:

  • 1ª sessió: Prendre consciència. Observar i sentir totes les qualitats de la respiració: el moviment que genera a l'abdomen, la temperatura de l'aire, el so, la sensació tàctil en les fosses nasals, la seva forma ... Aprenentatge de la respiració sedant, tonificant i equilibradora.
  • 2a sessió: Sons curatius per restaurar l'equilibri emocional. Aprenentatge de 6 fonaciones que en l'espiració expulsen el factor patogen i harmonitzen l'eufòria de el cor, la tristesa de l'pulmó, la ira de l'fetge, la preocupació de la melsa i la por de l'ronyó, segons la teoria dels 5 elements.
  • 3a sessió: Aplicació de la respiració conscient a la nostra vida diària. Aprenentatge d'alguns exercicis de qigong dinàmics coordinats amb la inspiració i espiració amb el propòsit d'aplicar les tècniques apreses a la nostra quotidianitat i viure amb plenitud l'aquí i ara.

 

NOTES DE L'AGENDA CULTURAL

  • La informació sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives, ja que l'activitat no és presencial.
Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 22/09/2020   Fi: 29/11/2020
Palau Robert
Barcelona
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Memorial Democràtic
Barcelona
Inici: 02/08/2020   Fi: 05/12/2020
Nucli antic
Piera