Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Fulgenci Tutusaus. L'atracció de la fotografia

Exposició fotogràfica

Inici: 04/09/2020
Fi: 31/10/2020 Detall
Torre del Baró Detall
Viladecans Detall
Descripció

L'Arxiu Municipal presenta una exposició retrospectiva de l'obra d'aquest fotògraf local.

 

Pudeu consultar online el catàleg de l'exposició retrospectiva de l'obra del fotògraf Fulgenci Tutusau.

 

 

Fulgenci Tutusaus Miret

 

Fulgenci Tutusaus (Begues, 1945) viu a Viladecans des de molt jove. Va ser llavors quan es va aficionar a la fotografia trobant en l’Agrupació Fotogràfica de Viladecans –fundada el 1961– el canal adequat per desenvolupar bona part de la seva obra i la seva activitat social.

 

Esdevingué soci de l’entitat des de l’any 1963. Pocs anys després, el 1971, ens el trobem com a vocal de concursos i el 1975 com a vicepresident de l’entitat. A partir d’aleshores passaria per altres càrrecs de responsabilitat, de forma ininterrompuda; trajectòria de col·laboració intensa i silenciosa que no abandonaria fins arribar a l’actualitat. És per aquesta raó que rebé el títol de membre d’honor de l’Agrupació, durant la festa del cinquantenari de l’entitat, celebrada el 2011. Anteriorment, el 1995, també havia rebut la medalla de reconeixement atorgada per la Federació Catalana de Fotografia.

 

Participant de concursos de fotografia amateur ha estat guardonat, entre d’altres, amb el 4t premi en la VIIa edició del Trofeu Sant Isidre, l’any 1977. Anys després assoliria el primer premi social, modalitat de tema lliure, en el XXX Concurs Estatal de Fotografia Ciutat de Viladecans del 2009 i l’any passat repetí amb el primer premi social assolint a més del segon premi social en el tema Delta del Llobregat.

 

Aquesta exposició selecciona 60 imatges procedent de l’arxiu fotogràfic de Fulgenci. Veureu imatges de carrers –algunes de Viladecans– on la llum i l’ombra es projecten a parts iguals sobre línies nítides i realistes, jugant amb el clarobscur; també veureu fotografies on les models fotografiades esdevenen el pretext necessari per tractar de captar la subtilesa del moviment: les arrugues, la mirada, l’expressió...

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 21/03/2020   Fi: 14/03/2021
Museu de Sant Boi de Llobregat
Sant Boi de Llobregat
Inici: 06/11/2020  
Centre Cultural Mercè Rodoreda
Sant Joan Despí
Inici: 28/11/2020  
Teatre de l'Aliança Palmarenca
La Palma de Cervelló