Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Art i valors de Palau Ferré"

Inici: 01/10/2020
Fi: 31/10/2020 Detall
Centre de Lectura Detall
Reus Detall
Descripció

En el marc de la programació del Centre de Lectura de Reus.

 

Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000) és un dels noms més singulars de l’art català del segle XX. Format a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, i amb molta relació amb la ciutat de Reus, Palau Ferré va ser un artista influït pel cubisme picassià, per la Barcelona dels Salons d’Octubre i pels anys viscuts a París, a la dècada dels cinquanta i els seixanta. També va exposar als Estats Units.

 

Palau Ferré és el pintor dels paisatges primaverals, de les figures femenines d’ulls ametllats, de les natures estàtiques de fruits saborosos i de quadres simbòlics i mitològics. Vinculat als valors de la pau, la llibertat i la solidaritat, l’artista va col·laborar amb diverses ONG i va donar suport a projectes socials i culturals.

 

Aquest compromís del pintor amb la societat és el fil conductor de l’exposició «Art i valors de Palau Ferré», comissariada pel besnebot de l’artista, l’historiador Francesc Marco-Palau. La mostra s’endinsa en el compromís de Palau Ferré amb la societat i mostra una panoràmica dels cartells que va idear per a diverses campanyes, com les impulsades per Amnistia Internacional, Ayuda en Acción i la Federació Catalana de Voluntariat Social. Hi té un paper destacat el quadre de Palau Ferré que il·lustra anualment el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. Així, a cada edició del Memorial s'entrega una litografia del quadre als guardonats. També hi trobem el dibuix que l’artista va fer pel 35è aniversari de la secció de música del Centre de Lectura.L’exposició s’emmarca dins el doble Any Palau Ferré, en el qual es commemora les dues dècades de la mort de l’artista i el centenari del seu naixement.

 

Les persones interessades hauran de portar mascareta i seguir les corresponents mesures de distància i seguretat.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 17/09/2020   Fi: 31/10/2020
Galeria d'Art Anquin's
Reus
Inici: 06/11/2020   Fi: 28/11/2020
Centre de Lectura de Reus - Sala Fortuny
Reus
Inici: 10/10/2020   Fi: 04/11/2020
Galeria Antoni Pinyol
Reus