Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Museu del Port de Tarragona"

Inici: 11/09/2020
Fi: 31/12/2020 Detall
Museu del Port Detall
Tarragona Detall
Descripció

Seu provisional del Museu del Port de Tarragona al Tinglado 2 del Moll de Costa mentre es realitzen les obres de rehabilitació del Museu.

 

Part del discurs museístic exposat als darrers anys al Museu del Port, on les obres de rehabilitació estan previstes que acabin a finals d'any. El Port ha dut a terme una intervenció en aquesta infraestructura per tal de poder allotjar els continguts temporals del Museu del Port i ha millorat aspectes de l'edifici, com ara els tancaments de les portes metàl·liques, la porta d'accés, la recepció, la creació de nous espais polivalents i, finalment, la façana. Una façana, visible en passejar pel Moll de Costa, que reprodueix imatges vinculades al fons patrimonial del Museu i fa una crida per submergir-se al seu interior.

 

L'exposició que es mostrarà al Tinglado 2 reprodueix el discurs museístic mostrat fins ara al Museu. Quan entrem a l'exposició ens acull novament la llum del far com benvinguda, per continuar trobarem les tipologies de vaixells i els diferents sistemes de propulsió amb la incorporació del model presentat al mes de novembre, el mercant Mont-sant, de propulsió a vapor al costat de la vela i el rem. A continuació s'ha recreat una retrospectiva al comerç del moll de Costa del qual el mateix Tinglado 2 en formava part, així com elements de l'ofici de boter, mestre d'aixa, remendadores i cosidores de sacs. Els àmbits de la història portuària a més del món de la pesca i l'esport conformen tota l'exposició temporal. L'activitat comercial del Port en l'actualitat també hi serà present mitjançant la projecció de vídeos realitzats amb motiu del 150è aniversari de la Junta d'Obres del Port de Tarragona.

 

Aforament limitat. El Museu segueix totes les mesures sanitàries recomanades davant la situació actual.

 

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 21/11/2020   Fi: 14/12/2020
Centre de Lectura de Reus - vestíbul
Reus
Inici: 21/10/2020   Fi: 30/11/2020
Diferents espais
Reus
Inici: 10/10/2020   Fi: 07/11/2020
L'Hort de la Sínia
Altafulla