Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Festes de la Misericòrdia a Reus

Inici: 21/09/2020
Fi: 25/09/2020
Carrers i places Detall
Reus Detall
Descripció

Enguany, no hi haurà cercaviles i els actes es distribuiran bàsicament en sis espais diferents per «garantir uns aforaments segurs i responsables»

Els espais que acolliran el gruix del programa de festes seran el Santuari de Misericòrdia, el Parc de Sant Jordi, Cal Massó, Mas Iglesias i La Palma.

Entre els actes que es duran a terme,

  • La celebració del dia de Misericòrdia, el carro dels romanços, el canó de festes, una plantada dels elements festius amb música en viu, el Seguici Petit, i els balls i les danses, entre altres.
  • Els actes tradicionals tindran aforament limitat, tot i que seran gratuïts, i es diferencia entre dos tipus d’elements: els balls i danses, i el que són pròpiament el bestiari i els gegants, s'ha optat per fer una plantada a Cal Massó, amb música tradicional en directe. Els balls i les danses si que es podran fer dalt d'un escenari.
  • El programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2020 comptarà amb cobla, havaneres (amb el tradicional Tronat que preparen cada any el Grup de Misericòrdies de Reus), espectacles, música tradicional, ballades, entre d'altres.
  • Diumenge 20 de setembre es farà a la plaça del Santuari el 54è Aplec Baix Camp de la Colla Sardanista Rosa de Reus que se centrarà en el concert de les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove.  

La festa començarà el dilluns dia 21 amb el Lliurament dels Guardons de la Ciutat 2020, al Saló de Plens de l’Ajuntament. Aquest serà un acte tancat al públic en general, però es podrà seguir en directe a través de la web municipal.

El 22 de setembre a la plaça Anton Borrell - un tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de Festes i el Carro dels Romanços. El mateix dimarts i també dimecres es farà una passada de lluïment del Seguici Petit al Mas d’Iglesias.

El dijous 24 de setembre, dia de la vigília, una passada de lluïment del Seguici Festiu a la plaça del Santuari. Serà només dels elements que siguin balls i danses, ja que els elements festius estaran plantats a Cal Massó des del 18 de setembre fins al 25 de setembre, amb música tradicional en directe.

El dia de Misericòrdia es farà la missa solemne a la plaça del Santuari i amb una novetat, que serà que l’Àliga de Reus oferirà el ball solemne curt a la Mare de Déu de Misericòrdia, un cop acabi la missa i a l’exterior.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 20/09/2020   Fi: 27/12/2020
Molí de les Tres Eres
Cambrils
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/10/2020
Centre de Lectura
Reus
Inici: 03/09/2020   Fi: 02/10/2020
Sala Àmbit del Centre Cultural
Cambrils