Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "ATANSA’T. Lo meu confinament a la Galera"

De Ferran Hortigüela

Inici: 19/09/2020
Fi: 01/11/2020 Detall
Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera - Sala 2 Detall
La Galera Detall
Descripció

Un seguit de retrats centrats amb els detalls més minsos de la vida quotidiana. Aspectes que passen desapercebuts freqüentment. El dia a dia amb presses i quefers ens impedeix, sovint, centrar-nos en la bellesa d’alguns objectes, l’alegria o la tristor d’algunes situacions usuals i fins tot la presència d’alguns éssers propers a nosaltres però fins al moment totalment invisibles.

 

Situacions, objectes, persones i paisatges que defugim perquè el nostre dia a dia està ocupat pel treball i múltiples compromisos. Ferran, atrapat en una situació del tot inusual va poder fixar-se detingudament en una posta de sol des de la finestra, un cel estelat, la quietud d’un carrer buit, una planta amb una nova flor o esqueix, el caliu de qualsevol estança de la casa, etc.

 

La distància física que hem de mantenir per la pandèmia no ens permet acostar-nos  i “Atansa’t”, ens vol acostar a tot un seguit de sensacions i sentiments per fer aquesta situació més portadora i plaent. Cada imatge es presenta com una obra d’art mostrant-nos colors, formes, textures i percepcions que ens aproparan, encara que no sigui físicament, i, ens constataran que parar-nos alguna estona no és tan dolent i fins i tot és recomanable per gaudir de tot allò que les presses i la rutina del dia a dia no ens permeten descobrir.

 

Obres de qualitat, gràcies a la minuciositat, l’enginy, el bon gust i el saber fer de l’autor, sorgides des del confinament per una pandèmia que ens ha canviat la vida, mai res tornarà a ser igual ... la cultura, però, ens ha acompanyat i ens acompanya sempre. Coneixements, valors, normes, bens materials/immaterials i art, creats per l’ésser humà i que ara han agafat un sentit especial com tot aquest conjunt d’imatges que ens mostra Ferran.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 06/11/2020   Fi: 31/01/2021
Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera - Sala 2
La Galera
Inici: 07/11/2020   Fi: 17/01/2021
Lo Pati - Centre d'Art d'Amposta - Plaça exterior
Amposta
Inici: 29/10/2020   Fi: 31/12/2020
Museu de les Terres de l’Ebre i altres espais
Amposta