Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Només d'anada"

De Piero Sacchetto

Inici: 18/09/2020
Fi: 10/01/2021 Detall
Museu de la Vida Rural - Sala Maria Font Detall
L'Espluga de Francolí Detall
Descripció

La mostra, a cura d’Eulàlia Bosch, és una coproducció del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs.

 

"Només d'anada", obres del pintor, filòsof de l’educació i pedagog Piero Sacchetto tracten el fet migratori a partir de les arts i la seva obra visual neix del fort impacte que li va causar la lectura del llibre Solo Andata (2014) d’Erri De Luca: un recopilatori de la poesia de l’autor on reflexiona sobre el viatge i la migració.

 

Sacchetto parla de la seva casual lectura dels poemes i de l’efecte que li provoca: «el resultat va ser donar una forma a pensaments propis que no havia previst compartir. Treballar a partir d’aquest text m’ha permès veure com n’és d’interessant compartir idees i l’enriquiment que suposa». L’any 2017 presenta l’exposició amb el mateix títol que el llibre d’Erri de Luca, en què hi expressa les seves reflexions sobre la geografia, el viatge, la vida i la mort a partir de formes, colors, capes de materials sobreposades, espais plens i espais buits… Dit d’altra manera, a partir del llenguatge de la pintura, colors i materials es combinen entre ells per intentar copsar aspectes sempre presents en el fets migratoris.

 


Una exposició, a cura d’Eulàlia Bosch, que recrea, a través de les arts i el llenguatge de la pintura, el viatge de moltes persones que emigren buscant un futur millor.  

 

Art, sostenibilitat i migracions com a temàtiques que inspiren un projecte educatiu comunitari, seguint la línia del museu d’educar culturalment per la sostenibilitat.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 14/01/2020   Fi: 24/01/2021
Museu de la Vida Rural. Fundació Carulla
L'Espluga de Francolí
Inici: 23/11/2020   Fi: 29/11/2020
Diferents espais
Passanant i Belltall
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Monestir de Santa Maria de Poblet
Vimbodí i Poblet