Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Les ombres xineses"

Inici: 25/09/2020
Fi: 29/11/2020 Detall
Museu del Joguet de Catalunya (Sala Brossa-Frègoli) Detall
Figueres Detall
Descripció

Les ombres xineses són figures de cartró de color negre creades per a fer teatre que, en rebre la concentració d’un focus de llum, es projecten en una pantalla translúcida tot oferint als espectadors un joc d’ombres singulars. Hi ha documents escrits que parlen de la importància al segle II abans de Crist dels espectacles d’ombres a la Xina. D’aquí, precisament, ens ha arribat el nom. Alguns estudis situen l’origen a l’Índia, Java, Balí... D'altres en reculen la procedència fins a la prehistòria quan els nostres avantpassats, en fer fogueres al’interior de les cavernes, observaven siluetes fantàstiques a les roques. Les ombres xineses com a espectacle s’introdueixen a Europa a la segona meitat del segle XVIII, primer com a espectacle per adults i, més endavant, adreçat als infants.

Aquesta exposició ha estat elaborada a partir de la col·lecció de materials d’imatgeria popular del folklorista Joan Amades i Gelats (Barcelona, 1890 – 1959) que es conserven en els arxius de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. S'hi presenta també una selecció de les publicacions de Joan Amades que es conserven al Centre de Documentació i Arxiu del Museu del Joguet. 

 

Els visitants de la mostra hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de mascaretes, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 03/10/2020   Fi: 10/01/2021
Museu de l'Empordà
Figueres
Inici: 19/09/2020   Fi: 17/01/2021
Casa Empordà (Sala de l'Escorxador)
Figueres
Inici: 01/10/2020   Fi: 31/12/2021
Teatre Municipal El Jardí
Figueres