Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició " Similar to greix [Ser sense ser-hi]"

D'Èlia Bagó i Alex Solé

Inici: 19/09/2020
Fi: 01/11/2020 Detall
Capella de Sant Roc Detall
Valls Detall
Descripció

La Capella de Sant Roc acull la nova mostra d’Art contemporani integrada en el cicle «Ser sense ser-hi» dels creadors Èlia Bagó i Àlex Solé, una peça titulada «Similar to greix».

 

Aquesta exposició és la tercera del cicle a cura de nyamnyam, amb la participació de Rosanayaris, Fernando Gandasegui, Èlia Bagó + Alex Solé, i Lluc Mayol durant aquest any 2020. La programació reflexiona sobre la capella com a punt de trobada. La capella com una gran taula. La capella com a infraestructura col·lectiva. On són els bancs de la capella? Crear un dispositiu de suport i retroalimentació. Un lloc per a deixar anar el pes, el cos, apareixent així el que està viu – visible o invisible – en forma humana, d’espora, o altres.

 

L’últim episodi de pesta negra registrat a Catalunya esdevenia a l’últim quart del segle XVI. La ferotge malaltia pujava des de terres valencianes ensarronant la salut dels que la contreien i submergint-los en el somni etern. Les gents del moment, per tal de protegir-se de tan dolorós final, s’encomanaven a Sant Roc, protector dels empestats. És just en aquest moment que es construeix la capella -part de l’hospital- extramurs de la ciutat de Valls.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 20/10/2020   Fi: 16/12/2020
Museu de Valls
Valls
Inici: 09/10/2020   Fi: 29/11/2020
Museu de Valls - Biblioteca Popular
Valls
Inici: 08/11/2020   Fi: 20/12/2020
Capella de Sant Roc
Valls