Àmbits
Arts Visuals
Cinema
Divulgació
Espectacles
Gastronomia
Llibres i Lletres
Música
Altres Àmbits
Activitats virtuals
Carnavals
Cicles
Commemoracions
Concerts
Conferències
Cursos
Dansa
Exposicions
Festes
Festivals i Mostres
Fires i Mercats
Gegants
Infantil
Nadal
Rutes i Visites
Sardanes
Setmana Santa
Teatre

Exposició "Cigarrillos París i la publicitat moderna"

Inici: 05/09/2020
Fi: 10/01/2021
Museu de la Garrotxa (Sala Oberta) Detall
Olot Detall
Descripció

Què ens volen vendre? La mostra “Cigarrillos París i la publicitat moderna”, de la qual es comissari Ricard Mas i ha estat coproduïda pel Museu de la Garrotxa i la Fundació Vila Casas, ens explica com era la publicitat de començament del segle XX a través de la seva particular iconografia.

Amb la col·lecció de cartells modernistes de la marca de tabac "Cigarrillos París" juntament amb fotografies, impresos i productes de disseny, el visitant podrà veure com la publicitat, des dels seus inicis, ha jugat amb la figura de la dona i dels nens, amb la diferència de classes socials o amb conceptes com el progrés o el mite de París com a ciutat de la llum.

L’exposició té com a punt de partida la figura de l’emprenedor Manuel Malagrida i Fontanet (1864-1946), un dels personatges olotins més destacats de principis del segle XX i que fou un dels grans empresaris del tabac a l’Argentina i mecenes i promotor d’importants iniciatives a la ciutat d'Olot com és el barri de l’Eixample Malagrida.

És una bona oportunitat per gaudir del virtuosisme de grans artistes modernistes del tombant de segle i dels inicis de la publicitat moderna.

 

Activitat complementària: visita guiada a la mostra a càrrec del seu comissari, Ricard Mas, el dissabte 24 d'octubre a les 12 h. Cal inscriure-s'hi prèviament ( al tel. 972 271166 o bé a l'a/e: museu.garrotxa@olot.cat)

 

Els visitants de l'exposició hauran de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents. L'ús de la mascareta, el rentat de mans amb hidrogel i el distanciament social són obligatoris.

Llegir més

També et pot interessar...

Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Diferents espais de la comarca
Olot
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu de la Garrotxa
Olot
Inici: 01/11/2020   Fi: 31/12/2021
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Olot