Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "100 anys de l'Orquestra Pau Casals"

Excel·lència musical i compromís social

Inici: 01/12/2020
Fi: 09/01/2022 Detall
Museu Pau Casals
El Vendrell Detall
Descripció

L’Orquestra Pau Casals va fer centenars de concerts entre 1920 i 1936, que van dur a Catalunya els grans compositors, directors i solistes europeus. Aquest projecte excepcional, iniciativa personal de Pau Casals, va permetre disposar d’una formació simfònica excel·lent, reconeguda internacionalment, i va situar Barcelona a l'avantguarda de la música simfònica i dels compositors contemporanis.

 

El projecte  es planteja en dues seus alhora: al Museu de la Música de Barcelona la part centrada en l'activitat de l'Orquestra i al Museu Pau Casals del Vendrell centrat en la figura de Pau Casals com a director d’orquestra. L'exposició "100 anys de l'Orquestra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social" mostra la importància de l’orquestra, els músics i l'entorn social, a partir dels documents, d'enregistraments i d'objectes, i dels estudis que s’han realitzat fins ara.   

 

Al Museu Pau Casals s’explica la relació de l’orquestra amb el país i els concerts que va fer fora de Barcelona a ciutats com Figueres, Mataró, Olot, Palamós, Terrassa, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Lleida, Granollers, Vic, El Masnou, El Vendrell i Vilanova i la Geltrú. També explica l’homenatge que li va fer la seva vila nadiua, El Vendrell, el 10 de juliol de 1927, amb imatges i objectes commemoratius de l’acte i un film amb les imatges conservades més antigues de pau Casals. Finalment, es mostra la vessant de Pau Casals com a director d’orquestra internacional, amb enregistraments recentment recuperats per la Fundació Pau Casals.

També et pot interessar...

Centenari de l’Orquestra Pau Casals
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Fundació Pau Casals i altres espais
Barcelona i altres poblacions
L'Orgue del Vendrell
Inici: 17/09/2021   Fi: 03/12/2021
Església parroquial d'El Vendrell i altres espais
El Vendrell
Tenors
Inici: 05/12/2021  
Teatre Auditori Municipal
Calafell
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest