Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Els Jardins del Príncep

Museu d’escultures a l’aire lliure de Santiago de Santiago

Inici: 31/01/2021
Fi: 26/12/2021 Detall
Jardins del Príncep
Tortosa Detall
Descripció

Els Jardins del Príncep són un espai verd i un museu d’obres a l’aire lliure de l’escultor contemporani Santiago de Santiago. Ocupen l’espai dels jardins d’uns antics banys de principis del segle XIX. L’any 1883, Porcar i Tió efectuà obres d’ampliació i millora del balneari original després d’analitzar les seues aigües i trobar-hi excel·lents propietats medicinals. Situats al vessant nord-est del castell de la Suda, al peu de les avançades, la muralla del segle XIV limita per l’est.

 

Fou el 1989 que s’acordà la rehabilitació de l’espai que havia quedat en desús per crear un museu d’escultures a l’aire lliure a proposta de la Fundació José Celma Prieto. Finalment el 1991 foren inaugurats per Felip de Borbó, en recordança del qual són coneguts.

 

La col·lecció escultòrica la componen vint-i-tres grups escultòrics que, amb llenguatge academicista, tracten el tema de “L’home, la seva motivació i el seu destí”. L’obra plasma diferents moments històrics de la humanitat, de l’home primitiu, de les seues conquestes, del rebel castigat pels déus, de la tragèdia d’Hiroshima o de la conquesta de l’espai. El motiu central el constitueix un monòlit de cossos humans que titula La lluita de la humanitat.

També et pot interessar...

Els Reials Col·legis
Inici: 31/01/2021   Fi: 26/12/2021
Els Reials Col·legis
Tortosa
Catalonia Sacra: recursos virtuals
Inici: 02/02/2222  
Diferents espais de l'Arquebisbat de Barcelona i altres espais
Barcelona i altres poblacions
Exposició "50 anys de l'Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya"
Inici: 01/10/2021   Fi: 31/10/2021
Museu de Tortosa - Sala Antoni Garcia
Tortosa
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest