Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició “Mart. El mirall vermell”

Inici: 25/02/2021
Fi: 11/07/2021 Detall
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Barcelona Detall
Descripció

L’exposició “Mart. El mirall vermell”, comissariada pel director del CCCBLab, Juan Insua, explora el nostre vincle amb Mart des de l’antiguitat fins als nostres dies a través de diferents enfocaments i disciplines. Ciència, art i literatura interactuen en un gran projecte expositiu que indaga sobre la nostra condició i futur com a espècie i que coincideix en el temps amb l’arribada de tres missions espacials que renovaran el nostre coneixement del Planeta Vermell.

 

Des de les primeres civilitzacions, Mart ha estat mirall, metàfora i font d’inspiració dels humans. L’exposició, estructurada en tres grans àmbits (Mart en el cosmos antic, Ciència i ficció en el Planeta Vermell i Mart en l’Antropocè), desplega els múltiples relats que s’han generat al voltant de Mart, des de l’antiguitat, passant per la ciència i la recerca actuals, fins a l’impacte que l’imaginari marcià ha tingut en la ficció. La mostra també obre espais de reflexió sobre què podem aprendre del Planeta Vermell, la crisi climàtica i la vida humana en un hipotètic planeta B.

 

Amb més de 400 ítems, entre llibres incunables, escultures, dibuixos, fotografies, còmics i facsímils, pel·lícules, manuscrits, peces de col·leccionista i fins i tot, un meteorit marcià, l’exposició és una aposta exhaustiva per donar a conèixer la creació artística, literària i científica al voltant de Mart.

 

Més informació de l'exposició “Mart. El mirall vermell” al web del CCCB.

També et pot interessar...

El Museu Nacional a Casa
Inici: 02/02/2222  
Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)
Barcelona
Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària: recursos virtuals
Inici: 02/02/2222  
Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària
Sant Cugat del Vallès
Fundació Romea per a les arts escèniques
Inici: 21/09/2020   Fi: 30/04/2021
Teatre Romea (Fundació Romea)
Barcelona
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest