Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

II Concurs de Vídeo Poemes de Sant Jordi

Activitat digital en línia (no presencial)

23/04/2021
L'Ateneu Santcugatenc
Sant Cugat del Vallès Detall
Descripció

Missatge de l’Ateneu Santcugatenc:

 

L’Ateneu Santcugatenc organitza per segon any consecutiu un concurs de videopoemes per celebrar la Diada de Sant Jordi, en col·laboració amb l’Associació Gabriel Ferrater i, per primera vegada, amb Òmnium Cultural Sant Cugat.

 

Consisteix en la convocatòria d’un certamen videopoètic en el qual els i les participants enviaran un videopoema recitat en català abans del 23 d’abril.

 

Els poemes poden ser propis o d’altres autors o autores. Entre els tres finalistes designats pel jurat, que rebran un lot de llibres, el públic votarà el videopoema guanyador, que obtindrà un curs trimestral a escollir a l’Ateneu.

 

Al 2020 vam viure un Sant Jordi molt particular i la situació de confinament ens va fer buscar una forma de poder celebrar aquest dia des de casa. En aquest context va sorgir el I Concurs de videopoemes de l’Ateneu, al qual van participar un total de 19 persones de diferents indrets del territori català. D’entre ells, un jurat conformat pel president de l’Ateneu i representants de AGF i Versdonadona2 van triar el tres videopoemes finalistes. El més votat –amb 596 suports positius en les quatre xarxes socials que contemplaven les bases del concurs- va ser el de la concursant Anna Molina a partir del poema Tot és un immens buit, de la poeta catalana Montserrat Abelló. L' originalitat i varietat de les propostes i la bona acollida del concurs, tant a nivell de videopoemes com de votacions, ens van animar a recuperar la iniciativa aquest 2021. És per això que anunciem la convocatòria de la segona edició d’aquest concurs, oberta fins al 23 d’abril.

 

Podreu presentar vídeos creats amb poemes d’altres autors o propis, això sí, que siguin en català!

 

Òmnium Cultural s’incorpora al jurat del concurs, que aquesta segona edició comptarà amb una menció especial per als alumnes del curs de “Català inicial” de l’Ateneu.

 

 

#SantJordiAlsAteneus

 

NOTA DE L'AGENDA CULTURAL

  • Les dades sobre l'espai i la geolocalització al mapa són merament orientatives, ja que l'activitat no és presencial.

També et pot interessar...

Arxiu Nacional de Catalunya (ANC): recursos online
Inici: 02/02/2222  
Arxiu Nacional de Catalunya
Sant Cugat del Vallès
Exposició virtual "EXPO JAZZ'20"
Inici: 02/02/2222  
Espai G d'Art
Terrassa
Recitals de poesia i música
Inici: 02/02/2222  
Amics de les Arts i Joventuts Musicals
Terrassa
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest