Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "1.000 anys de ceràmica catalana. Celebrant els 40 anys de l'Associació Catalana de Ceràmica"

Inici: 12/06/2021
Fi: 27/02/2022 Detall
Fundació Mascort
Torroella de Montgrí Detall
Descripció


La Fundació Mascort i l’Associació Catalana de Ceràmica (ACdC) han organitzat una mostra que té com a objectiu posar en valor l'estudi i la difusió de la ceràmica del nostre territori. També volen commemorar el quarantè aniversari de la creació de l'ACdC (1980-2020).

Una vegada més la Casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, omple les seves sales de ceràmica però aquest cop d’una manera especial i única ja que, gràcies a la col·laboració amb l’ACdC, el visitant podrà gaudir d'unes 300 peces ceràmiques d’arreu de Catalunya que no només formen part de la Col·lecció Mascort sinó que també recullen obres d’altres col·leccions particulars i institucions museístiques com el Museu d'Història de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu de Mataró, els Museus de Martorell, el Museu del Càntir o la Fundació La Fontana, entre altres.

El president de l'ACdC, Alfons Romero i  l'historiador Josep A. Cerdà són els comissaris de la mostra i autors del catàleg. Volen incentivar l'interès per l'estudi de la ceràmica catalana, la seva divulgació, valorització artística i, si s’escau, fomentar el col·leccionisme i la literatura present i futura d’aquesta disciplina. Aquest ha estat un dels camps més oblidats de la nostra cultura per part de les administracions públiques i gairebé sempre ha estat la iniciativa privada qui s'ha interessat en conservar aquest patrimoni artístic i qui ha fet els esforços més grans per a donar-la a conèixer a través d'exposicions i/o publicacions especialitzades com són les revistes, els llibres i els catàlegs d'exposicions.

Es tracta d'una exposició amb una tria selecta de les millors peces de pisa i terrissa d'arreu de Catalunya. Ofereix un conjunt d'obres d'aquest tipus que mai abans s'havia pogut gaudir en un mateix espai. La mostra és trencadora en molts aspectes i exhibeix tant la producció de pisa com la terrissa i altres realitats ceràmiques que permeten resseguir l’evolució històrica d’aquesta disciplina. Les sales de la Casa Galibern inicien un recorregut històric amb les produccions ceràmiques altmedievals (elaborades als territoris comtals) i que passen pels primers gremis, la gran producció ceràmica i les pises blaves, daurades i policromes catalanesi i arriba fins al modernisme,juntament amb les innovacions dels segles XIX i XX. Conclou així l'àmbit cronològic dels mil anys.

L’Associació Catalana de Ceràmica té com a objectiu principal l’estudi de la ceràmica medieval i moderna, principalment catalana i també la conservació i la divulgació del seu patrimoni ceràmic. És editora de la reconeguda revista Butlletí Informatiu de Ceràmica, que té una difusió global i que compta amb gairebé quatre-cents subscriptors, entre els quals es troben els museus més prestigiosos. En aquesta ocasió, l’edició del catàleg de la mostra que presenta la Fundació Mascort és el número doble (121-122) i monogràfic d’aquesta publicació.

 

 Important: aquesta mostra es tancava el dimarts 12 d'octubre i s'ha prorrogat fins al diumenge 27 de febrer de 2022.

 

Els visitants de la mostra han de respectar estrictament les mesures sanitàries anticovid vigents.

També et pot interessar...

Fundació Vila Casas: programació virtual
Inici: 09/09/9999  
Espais VolART i altres espais
Barcelona i altres poblacions
Visita virtual al Castell del Montgrí
Inici: 02/02/2222  
Castell del Montgrí
Torroella de Montgrí
Continguts virtuals al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí
Inici: 02/02/2222  
Museu de la Mediterrània
Torroella de Montgrí
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest