Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "Frank Horvat"

Please don't smile

Inici: 16/09/2021
Fi: 09/01/2022 Detall
La Factoria Cultural de Terrassa
Terrassa Detall
Descripció

Frank Horvat (Abbazia, Itàlia, 1928-París, França, 2020) és un reconegut fotògraf que es va consagrar –en la dècada dels anys cinquanta i seixanta del segle passat– al gènere de la fotografia de moda. Amb una mirada avançada al seu temps pel que fa a aquesta branca fotogràfica, Frank Horvat va contribuir a popularitzar-ne el nom a través de col·laboracions per a una extensa llista de revistes. Una producció amb què aconseguiria renovar el gènere considerablement tot aplicant tècniques i estratègies procedents del fotoperiodisme. En aquest sentit, va ser dels primers fotògrafs que va canviar el plató pel carrer, amb la qual cosa va dotar les seves fotografies d’una aura de modernitat.

 

Amb un interessant bagatge humanista i gran coneixedor de la tècnica, la seva obra és tant heterodoxa com inclassificable; una obra que va desenvolupar a través dl’exploració de diferents registres, com ara el retrat, la fotografia documental o la naturalesa. Indefallent en la seva tenacitat i infatigable en la seva recerca, Frank Horvat no és deutor de cap escola ni mestratge. Tanmateix, la seva ànsia de coneixement el duen a viure a diferents països –Suïssa, l’Índia o els Estats Units, entre d’altres–, un fet, aquest, que esdevindrà determinant a l’hora de cultivar la seva mirada.

 

Aquesta exposició, ideada i dirigida per Antoni Vila Casas i el mateix Frank Horvat poc abans del seu traspàs, expressa el llegat d’un creador que trobà en aquesta disciplina artística la possibilitat de copsar un període que resta, per sempre, immortalitzat en aquesta captivadora i suggeridora col·lecció de fotografies.

 

Més informació de l'exposició "Frank Horvat" al web del Centre Cultural

També et pot interessar...

Exposició "Quàlia"
Inici: 02/09/2021   Fi: 09/02/2022
La Factoria Cultural de Terrassa
Terrassa
Programa d'exposicions de llarga durada al mNACTEC
Inici: 01/01/2020   Fi: 31/12/2021
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Exposició: "Autisme: Una mirada, una carícia"
Inici: 07/10/2021   Fi: 31/12/2021
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest