Àmbits
Quan?
Botó que permet agafar la meva ubicació per defecte
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest

Exposició "(Fora de) Control"

Mireia Comas

Inici: 07/10/2021
Fi: 14/11/2021 Detall
La Factoria Cultural de Terrassa
Terrassa Detall
Descripció

Des del març de 2020, la fotògrafa terrassenca Mireia Comas ha estat realitzant un reportatge fotogràfic que va derivar en acompanyament social i fotoperiodístic a un grup de joves migrats que es trobava sol davant la crisi veïnal, agreujada per la pandèmia mundial, al barri de Ca n’Anglada de Terrassa. Aquests joves varen ocupar una nau per a sobreviure a les dificultats socials, polítiques i econòmiques.

 

Gràcies als esforços dels serveis socials de Terrassa ara aquest grup de joves viu des de desembre de 2020 a un pis tutelat per la Creu Roja. És en aquest pis on s’ha dut a terme el taller de fotografia participativa del qual ara en veiem els resultats. La Mireia va deixar la seva càmera per donar càmeres a aquests joves i que ells tractessin d’explicar de primera mà el que veuen, el que senten i el que són.

 

Mohamed Ait el Haj, Ayoub Iglili, Ayou Elkanbouy, Omar, Ibrahim, Abdellatif Ahamdouche, Younes Laouissi, Hicham, Khalid Aghnaj, Riduan i Anas són els autors d’un conjunt de fotografies que volen mostrar-nos com viuen ara, com es relacionen, com es vesteixen o com dormen. Imatges que poden no tenir una gran càrrega estètica a primera vista ni despertar l’interès de qui les mira. Però és precisament aquesta falta d’estètica segons els nostres cànons i la falta d’interès per part de qui mira, el que més ens parla del col·lectiu a què pertanyen.

 

Al cap i a la fi la importància de tota aquesta experiència no es resol en l’estètica d’un conjunt d’imatges sinó en tot el temps passat en grup parlant, discutint, rient i aprenent. I sobre tot donant responsabilitat i protagonisme a persones que en el nostre dia a dia creiem irresponsables i invisibilitzats a ulls de moltes persones.

 

Més informació sobre l'exposició al web de la Factoria.

 

També et pot interessar...

Exposició: "Uno de cada tres"  
Inici: 07/10/2021   Fi: 31/12/2021
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
mNACTEC: programació online
Inici: 02/02/2222  
Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Exposició: "Autisme: Una mirada, una carícia"
Inici: 07/10/2021   Fi: 31/12/2021
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)
Terrassa
Segueix-nos a: Facebook Twitter Instagram Pinterest